• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

RETUNSEE BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

“Kovid-19 küresel salgın koşullarında işçi haklarını savunmaya devam edeceğiz!”

11.06.2021

Petrol-İş Sendikasının üyesi olduğu Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı (Retunsee) Başkanlar Kurulu 9 Haziran 2021 Çarşamba günü Sırbistan’ın Belgrad kentinde pandemi koşulları gözetilerek toplandı. Uzun süre sonra yüzyüze yapılan ilk toplantıya Petrol-İş Sendikasından Petrol-İş Genel Başkanı ve Retunsee Başkanlar Kurulu üyesi Süleyman Akyüz ile Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Kovid-19 küresel salgın koşullarında işçi hakları önceliklidir!


Katılımcı sendikalar kendi ülkelerindeki pandemi koşullarını ve bu koşulların sendikalar ile işçi hareketi üzerindeki etkilerini sundular. Retunsee’nin Kovid-19 koşullarında toplantılarını devam ettirdiğini ve çalışmalarını internet üzerinden de olsa kesintisiz sürdürmeye çalıştığını vurguladılar.

Geçen dönemdeki faaliyet raporu ve mali raporun sunulması, Retunsee’nin Güneydoğu Avrupa bölgesinde daha etkin sendikal politikalar yürütmesi, Kovid-19 küresel salgın hastalık sonrası işverenlerin işçi haklarına yönelik saldırılarına karşı Retunsee’nin daha da güçlendirilmesi ve büyümesi konuşulan konulardı.

Süleyman Akyüz: Küresel şirketlere odaklanmalıyız!

Toplantıda Retunsee politikalarına yönelik görüşlerini bildiren Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Retunsee’nin bölgedeki küresel şirketlere odaklanması gerektiğinin altını çizdi. Akyüz, Retunsee üyelerinin örgütlü olduğu küresel şirketlerde ortak politikalar izlemesi gerektiğini belirterek, böyle bir politikanın Retunsee’yi daha da güçlendireceğini vurguladı.

Ülkeler arası sendikal dayanışma, Retunsee websitesinin yenilenmesi, her yıl bir ülkenin işçilerine ithafen yapılan ama Kovid-19 pandemisi nedeniyle yapılmasına ara verilen “Dayanışma Günü” etkinliği düzenlenmesi tartışılan ve planlanan diğer konular arasındaydı.

Toplantı gelecek faaliyetlerin ve toplantıların planlanmasının ardından sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı