• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Romanya Petrokimya Sendikası'na Ziyaret

Sendikamızın da üyesi bulunduğu RETUNSEE (Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı) dönem başkanlığını da yürüten Romanya Petrokimya İşçileri Sendikası Lazar Edeleanu başkanının davetlisi olarak Köstence'ye giden sendikamız heyeti Romanya Petrokimya Sendikası'nın düzenlediği konferansa katıldı.

20.06.2014

Romanya'nın Köstence kentinde bulunan Jupiter Tismana Otel'de 17 Haziran'da toplanan kardeş sendikanın “Yıllık Olağan Konferansı'na sendikamızı temsilen Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Genel Başkanımız, iki ülke işçileri ve RETUNSEE üyesi işçi sendikaları arasındaki dayanışmaya ve mücadelenin ortaklaştırılmasına dikkat çekti; küresel kapitalizmin yarattığı sorunlarla başa çıkabilmenin, ancak küresel ve bölgesel çapta birlik olmakla mümkün olabileceğini vurguladı.

Petrol-İş heyeti ertesi gün (18 Haziran Çarşamba) Romanya'nın en büyük petrol rafinerisi ve petro-kimya tesisi Rompetrol'ü ziyaret etti. Ülkenin petrokimya ürünleri ihtiyacını karşılamak için 1974 yılında kurulan şirket 1993 yılında özelleştirildikten sonra, 2005 yılında Kazakistan devlet şirketi KazMunayGas'a satıldı.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi