• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sanayi politikalarında sendikalar söz sahibi olmalıdır

IndustriALL sürdürülebilir sanayi politikası konusunda hükümetleri ve iş çevrelerini etkileme stratejik hedefi doğrultusunda ilerliyor. Eylem Planı'nda öngörülen sağlam sanayi politikaları geliştirme ve işçilerin çalıştıkları sanayinin geleceği üzerinde söz sahibi olmasını sağlama hedefleri çerçevesinde, IndustriALL üye örgütlerle bir dizi bölgesel danışma toplantısı düzenledi.

13.02.2014

Bu danışma toplantılarının sonuçları ve üye sendikaların bu konuda atacakları adımlarla ilgili güncel bilgi IndustriALL Küresel Sendika tarafından bir dosya halinde altı dilde yayımlandı. Dosyanın Türkçe versiyonu da bir süre sonra Petrol-İş web sayfasında yayımlanacak.

IndustriALL'un Sürdürülebilir Sanayi Politikası girişiminde bir sonraki aşama, sanayinin her sektörüne özgü eylem planları geliştirmek üzere ilgili sendikalarla birlikte çalışmak olacaktır. Bu planlar, her bir departmanın sektörel çalışması sürecinde ilgili sendikalar tarafından yıl boyunca geliştirilecektir.

Sektör bazında sürdürülebilirliğe yaklaşımın tartışılacağı önemli bir etkinlik de Nisan 2014'te Madrid'de düzenlenecek IndustriALL Enerji Konferansı olacaktır. Konferanstaki tartışmalar IndustriALL'un enerji politikasıyla ilgili perspektifine katkıda bulunacaktır.

2016 Kongresi sürecinde IndustriALL'un Sürdürülebilir Sanayi Politikası'nı oluşturma çalışmasına bütün üye sendikaların katılmasını bekliyoruz. Bu alanda kaydedilen ilerleme Kongrede kapsamlı bir şekilde tartışılacaktır.

Genel Sekreter Jyrki Raina sürdürülebilir sanayi politikasıyla ilgili güncel bilgi dosyasının yayımlanması dolayısıyla şöyle dedi: “Sanayimizin, işimizin ve gezegenimizin geleceğiyle ilgili kararları çokuluslu şirketlerin ve piyasa güçlerinin insafına bırakamayız. IndustriALL'la sanayi işçilerinin sesinin duyulmasını sağlayabiliriz.”

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı