• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Savranoğlu işçileri gözaltına alındı

İşçiler fabrika önünde kurdukları direniş çadırında gece gündüz beklemeye devam ederken, diğer yandan da da belediye başkanları, milletvekilleri, çevre örgütleri ve çeşitli kurumlarla görüşerek fabrikadaki hukuksuzlukları teşhir etmeye devam ediyorlar.

27.10.2011

Savranoğlu Deri Fabrikasında işçilerin direnişi 88. gününde sürüyor. İşçiler fabrika önünde kurdukları direniş çadırında gece gündüz beklemeye devam ederken, diğer yandan da da belediye başkanları, milletvekilleri, çevre örgütleri ve çeşitli kurumlarla görüşerek fabrikadaki hukuksuzlukları teşhir etmeye devam ediyorlar.

Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri fabrikaya gelerek denetim yaptı ve patronun iddia ettiği gibi “Rodeo deri” diye ayrı bir firmanın olmadığını, işletmeyi hala Mehmet Savranoğlu’nun işlettiği ve gerekli çevre önlemlerini almadığını tutanak altına aldı. Kimya Mühendisleri Odasından bir heyet de analiz yapmak üzere fabrikada veri topladı.

İŞÇİLER ÜZERİNDE PROVOKASYONLAR SÜRÜYOR

Bütün bunlar sürerken işçilere yönelik provokasyonlar da sürüyor. İşçilerin söylediğine göre işbaşı yapmak için fabrikaya geldiğini söyleyen bir kişi işçilerin durumu anlattığı sırada onlara bıçak çekerek saldırdı. Saldıran işçinin direnişteki işçilere “karşılıklı davacı olmayalım” diye rica etmesi üzerine olay kapandı.

Daha sonra fabrikanın yeni sahibi olduğu iddia edilen “Durmuş Kale” ile görüşen aynı işçi görüşmeden sonra savcılığa giderek direnişçi işçilerden şikayetçi oldu. Bunun üzerine “Şerife Danacı, Esra, Sevim Özcan ve Recep Özcan “ gözaltına alındı.

Sendikacıların tüm çabalarına rağmen işçiler serbest bırakılmadı ve geceyi nezarette geçirecekleri açıklandı.