• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Savranoğlu işçileri İzmir’e döndü

İstanbul’a sürgün edilen daha sonra da işten atılan Savranoğlu Deri işçileri mücadelelerine İzmir’de devam edecek. Patronlarının farklı bir isimle Menemen’deki fabrikayı yeniden açacağını duyan işçiler, Tuzla’daki direnişi bitirerek İzmir’e döndü.

EVRENSEL
19.10.2011

Deri-İş Sendikasının örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü aynı patrona ait Savranoğlu Deri ve Kampana Deri işçileri, her türlü baskıya karşı sendika haklarından vazgeçmedi. İşten atılan, sürgün edilen işçiler, daha sağlıklı ve güvenceli ortamda çalışma taleplerini savunmaya devam etti.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde direnişte olan Savranoğlu işçileri bugün eşyalarını topladı. Direniş çadırında arkadaşlarına veda eden işçiler adına konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, anayasal haklarını kullanan işçilerin işten atıldığını, sürgün edildiğini hatırlattı. Savranoğlu işçilerinin İzmir’de mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Servi, Savranoğlu işçilerinin yaşadığı sürgün olayının Türkiye işçi sınıfına örnek olacağını kaydetti.

Savranoğlu patronunun hukuk dışı uygulamalarını bütün resmi kurumlara bildirdiklerini, şikayet ettiklerini ifade eden Servi, herhangi bir yaptırım olmaması, patronun anlaşmaya yanaşmaması durumunda tüm Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde iş bırakacaklarını kaydetti.

Savranoğlu İşçisi Mustafa Kuruoğlu, mücadelelerinin İstanbul’daki işçilerle bütünleştiğini söyledi.

Şerife Danacı ise “Biz bu dayanışma ve birliktelikle nereye olsa gideriz, neresi olursa olsun mücadelemizi sürdürürüz” dedi.