Sendikal Güç Birliği yoluna devam edecek

Türk-İş Genel Başkan adayı ve sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın seçim sonuçları ile ilgili  bir değerlendirme yaptı.
11.12.2011

Türk-İş'in 8-11 Aralık tarihleri arasında Ankara'da yapılan 21. Olağan Genel Kurulu sonuçlandı.Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu seçimi tekrar kazandı.

Sendikal Güç Birliği Platformu'nun Türk-İş Genel Başkan adayı ve sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın seçim sonuçları ile ilgili  bir değerlendirme yaptı.

Öztaşkın yaptığı değerlendirmede; "Yıllardır Türk-İş'in politikalarının değişmesi gerektiği  yönünde tabandan, işçilerden, emekçilerden, sendikal hareketten gelen bir talep vardı. Bizler, onaylanmayan, eleştirilen bu politikaların değişmesi için mücadele ettik. Sendikal Güç Birliği Platformu'nu oluşturarak Türk-İş'te yenilenme, değişim ve dönüşüm için Türk-İş delegelerinin önüne bir seçenek koyduk. Ancak Türk-İş'te bu değişim ve yenilenme gerçekleşmedi. Değişim, demokrasi ve yenilenme şiarı ile yola çıkan Sendikal Güç Birliği Platformu yoluna devam edecek."

Öztaşkın açıklamasına şu şekilde devam etti: "Biz görüş ve düşüncelerimizi, önerilerimizi, alınması gereken kararları bundan sonra da, önce Türk-İş'in Yönetim Kurulunda, sonra da Başkanlar Kurulunda gündeme getireceğiz. Genel Kurul'da, Başkanlar Kurulu'nda alınan kararların uygulanmasına çalışacağız. Ancak gerek Türk-İş Yönetim Kurulunda, gerekse Başkanlar Kurulunda önerilemiz kabul edilmediği veya alınan kararlar uygulanmadığı taktirde biz de bunun gereklerini yapacağız. Biz bugüne kadar Türk-İş'in aldığı eylem kararlarının, 26 eylem kararının arkasında durduk. O kararlara sahip çıktık ve sonuna kadar da sahip çıkacağız. Türk-İş Genel Kurulu'nda Türk-İş Yönetim Kurulu Üyelerinin ekibimize ve anlayışımıza getirdiği eleştirilere, söz hakkımız olmadığı için cevap veremedik. Ancak bu eleştirilere Türk-İş'in toplanacak ilk Başkanlar Kurulunda gereken cevapları vereceğiz."

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...