• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikalar Grupo Mexico'da adalet istiyor

18 Eylül'de Meksika, Peru ve ABD'de eylemler düzenleyen sendikalar, Grupo Mexico'nun kendisine bağlı bütün işletmelerde işçilere ve sendikalara saygı göstermesini talep etti.

27.09.2012

Bu eylemler, bütün işyerlerinde Grupo Mexico'yu temsil eden sendikalar arasında sağlam sınır ötesi ilişkiler kurulması için sürdürülen kampanya çerçevesinde düzenlendi.
Sendikaların kampanyadaki sloganı şu: “Birleşirsek toplu sözleşme yaparız, bölünürsek dileniriz”. Güney Peru Bakır Şirketi'ndeki sendikalar (ST-ILO, STTA-Toquepala ve SUT-Cuajone), Meksika'da Los Mineros (SNTMMSRM) ve Asarco'da Birleşik Çelik İşçileri Sendikası (USW), Grupo Mexico'daki işçilerin ve sendikaların uluslararası dayanışmasını gerçekleştirmek için güçlerini birleştirdi.

Sendikaların oluşturduğu ittifak, şirketin bütün işletmelerinde işçilere ve sendikalara saygı göstermesini, Los Mineros'la toplu sözleşme görüşmesi yapmasını ve 2007'de Cananea, Taxco ve Sombrete'de başlayan grevleri adil bir çözüme kavuşturmasını talep ediyor.

Güney Peru Bakır Şirketi'nde sendikalar Ağustos 2012'de yeni bir toplu sözleşme için görüşmelere başladı, ama henüz bir anlaşmaya varılmadı. Güney Peru'daki Toquepala madeninde Ağustos 2012'de bir sendika üyesinin ve son iki yılda Peru'daki Grupo Mexico işyerlerinde iki işçinin ölümü nedeniyle, özellikle iş sağlığı ve güvenliğini iyileştirmek için anlaşmaya varılması acillik taşıyor.

18 Eylül'de, sınır ötesi eylem günü çerçevesinde, Meksika'da Los Mineros şirket genel merkezinin önünde bir miting düzenledi, Peru'da şirketteki sendika üyesi işçiler mitingler düzenlediler ve ABD'de Birleşik Çelik İşçileri Sendikası'nın şube örgütleri üyelerine bildiriler dağıttı.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi