• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız ve Aliağa Şubesi Yönetici ve Temsilcileri BMC direnişindeydi:

Sendikamız Tüm Gücüyle Yanınızda Olacak

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Aliağa Şubesi yöneticileri Levent'te beş gündür Çukurova Holding'in önünde eylem yapan BMC işçilerine bir destek ziyaretinde bulundu.Türk-Metal Sendikasında örgütlü BMC emekçileri, bir  hafta önce İzmir'den yola çıkarak  iki koldan Ankara ve İstanbul'a yürüyüş başlatmışlardı.

Basın Servisi
26.02.2013

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Aliağa Şubesi yöneticileri Levent'te beş gündür Çukurova Holding'in önünde eylem yapan BMC işçilerine bir destek ziyaretinde bulundu.  Türk-Metal Sendikasında örgütlü BMC emekçileri, bir  hafta önce İzmir'den yola çıkarak  iki koldan Ankara ve İstanbul'a yürüyüş başlatmışlardı.

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan Şube Başkan Yardımcısı (Mali) Cemal Topçu, Aliağa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Baki Coşkun ve yeni örgütlendiğimiz Star Rafineri Aliağa  Baştemsilcisi Muharrem Kaçmaz, Temsilciler Umut Kurcalı, Sinan Akarsu katıldığı dayanışma ziyareti, BMC işçilerine moral verdi.

Petrol- İş Sendikası yönetici ve üyeleri Türk- İş 1.  Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-Metal  İzmir 1 Nolu Şube  Başkanı Halil İbrahim Tosun, Türk Metal İstanbul Şube Başkanı  Murat Saran, İstanbul Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  İzmir 1 Nolu Şube Mali Sekreteri Şafak Aşınmaz ve BMC emekçileri tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Eylemde ilk sözü alan Türk-İş 1. Bölge temsilcisi Faruk Büyükucak şöyle konuştu: “BMC işçileri 18 Şubat'tan beri yoldasınız, alanlardasınız, bu değerli mücadelenizde sizleri yalnız bırakmayan sınıf dayanışmasının tüm örneğini gösteren Türk-İş'e bağlı sendikalarımızın genel başkanları dün aramızdaydı. Bugün de burada Petrol-İş Sendikamız Genel Başkanı ve Aliağa Şubesi Yöneticileri ve üyeleri bulunuyor. Herkese hoş geldin diyoruz.”

Konuşmasına devam eden Büyükkucak “Burada bulunduğunuz süre içinde İstanbul'daki dostlarımız yanınızda olacak, yalnız değilsiniz ve yalnız kalmayacaksınız “  dedi.

Tarihe yazılıyorsunuz
Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın BMC işçilerine hitaben konuşmasına şöyle başladı; “Sevgili BMC işçileri, Türk-Metal-İş Sendikasının çok değerli yöneticileri, öncelikle hepinizi bu verdiğiniz onurlu mücadeleden dolayı yürekten kutluyor ve selamlıyorum” dedi.

Öztaşkın konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Değerli Arkadaşlarım  Sizler şu anda Türkiye İşçi sınıfının tarihine BMC işçileri olarak altın harfllerle yazılıyorsunuz, çünkü sizler ekmeğiniz için emeğiniz için ödenmeyen maaşlarınız ücretleriniz için  günlerdir direniyorsunuz.”

Konuşmasında BMC'yi çok iyi bildiğini orada arkadaşları, yakınları dostları olduğunu vurgulayan Öztaşkın, işçilerin yıllardır çalışarak bu kuruluşunun büyümesine katkıda bulunduğunu sözlerine ekleyerek şöyle devam etti “ Sizler orada yıllardır üretiyorsunuz çalışıyorsunuz, hergün işinize gidiyorsunuz, çalışmamazlık yapmıyorsunuz. Bu şirket çeşitli rekorlar kırdı,  o rekorları sizin çalışmanızla sizin emeğinizle kırdılar değerli arkadaşlarım. BMC'yi  Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşu haline getirdiniz. Şimdi tutturmuşlar 'sıkıntımız var kriz var şu var bu var!işçinin maaşını ödemeyelim' diyorlar. Değerli arkadaşlarım,  hangi akla hangi vicdana sığar böyle bir davranış.”
İşçilerin ve sendikanın kararlı duruşunun altını çizen Öztaşkın “Ama şunu bilsinler geçmişte böyle yapabilirsiniz bununla sonuçta alabilirsiniz. Ama bugün kayaya çarptılar BMC işçisinin kayasına çarptılar. Siz hakkınızı alıncaya kadar burada olacaksınız biz de sizin yanınızda olacağız değerli arkadaşlarım burada gerekirse onbinler olacak, yüzbinler olacak. Petrol-İş Sendikası tüm gücünü seferber edecektir, sizin yanınızda sonuna kadar olacaktır İzmir'de de olacak, istanbul'da da olacak, Ankara'da olacak, nerede mücadeleniz varsa orada  orada sizlerle birlikte olacağız. Hepinize saygılar sunuyorum, hepinize başarılar diliyorum.”

Mustafa Öztaşkın'ın konuşması sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “BMC bizimdir bizim kalacak”, “BMC işçisi direnişin simgesi, “Ölmek var dönmek yok”, “BMC işçisi yalnız değildir”,  “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla kesildi... Daha sonra işçiler  Edip Akbayram'ın müziği eşliğinde şarkılar söylediler.

Kaynak: Basın Servisi