• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SES Genel Başkanı özlük hakları konusunda açıklık istedi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, ''sözleşmelilerin kadroya geçirilip maaşlarının döner sermayeden ödenmesini çalışanlara yapılan haksızlık olarak değerlendirdiklerini'' ifade etti.

09.08.2011

Erdolu, yazılı açıklamasında, hükümetin yürüttüğü özelleştirme politikaları doğrultusunda yeni bir model yaratmaya çalıştığını, özelleştirmeci yaklaşımla çalışanların özlük haklarının gasp edilmek istendiğini ileri sürdü.

''Sözleşmelilerin kadroya geçirilip maaşlarının döner sermayeden ödenmesini çalışanlara yapılan haksızlık olarak değerlendirdiklerini'' aktaran Erdolu, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:   ''SES Genel Merkezi olarak Devlet Personel Başkanlığına 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre çalışanların aynı kanunun 4/A maddesine (kadroya) geçirilmesi sonucunda, geçiş yapan personelin kadro durumu, özlük hakları ve emeklilik durumlarının değerlendirilerek karışıklık yaşanan konulara açıklık getirilmesini istedik. Alacağımız cevap doğrultusunda gerekli yasal ve hukuksal tüm hakları kullanacağız.''