• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İmzalar Meclis'e gönderildi

SGBP 75 bin imza topladı

SGBP İstanbul şubeleri, kıdem tazminatına dokunulmaması, insanca yaşanabilecek asgari ücret ve demokratik bir Anayasa hazırlanması taleplerini içeren imza kampanyasına gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla son verdi.

TARIK TEGÖZLİ / AYDINLIK
21.11.2011

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) İstanbul şubeleri, kıdem tazminatına dokunulmaması, insanca yaşanabilecek asgari ücret, gelir vergisinin yüzde 15 olarak sabitlenmesi ve demokratik bir Anayasa hazırlanması taleplerini içeren imza kampanyasını dün gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla son verdi. Yaklaşık 75 bin imza toplandığını belirten sendika yetkilileri, dün İstanbul Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na gerçekleştirdikleri yürüyüşle bir kez daha taleplerini dile getirdi ve topladıkları imzaları Meclise göndereceklerini dile getirdi. SGBP istanbul Dönem Sözcüsü Rabia Özkaraca yaptığı açıklamada, kıdem tazminatına dokundurtmayacaklarını ifade ederek asgari ücretin açlık sınırı altında olduğuna dikkat çekerek yaşanacak bir düzeye çekilmesi gerektiğine vurguladı.

İşçi ve emekçilerin eline geçen maaşlarının her kuruşundan gelir vergisi ve sigorta primi kesildiğini hatırlatan Özkaraca, gelir vergisi oranının yüzde 15 olarak sabitlenmesini talep ettiklerini belirtti.

devamı için;

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı