• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP'den Hava-İş’e Destek Eylemi

Sendikal Güç Birliği Platformu, grev kararı alan Hava-İş Sendikası’na destek amacıyla 16 Nisan Çarşamba günü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde toplandı.

Basın Servisi
16.04.2013

İstanbul’da Atatürk Havaalanı önündeki eyleme SGBP’yi oluşturan 10 sendikanın genel başkan ve yöneticilerinin yanı sıra,  Emek Partisi, Disk’e bağlı Gıda-İş Sendikası, İstanbul bağımsız milletvekili Levent Tüzel ve Çarşı taraftar grubu da destek verdi. Direnişte olan İsmaco işçileri ve DHL işçileri  eyleme destek verenler arasında yer aldı.

Dış Hatlar  önünde yapılan basın açıklamasına Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Yardımcımız Nihat Can, Bayer İlaç Fab. Baştemsilcisi Ahmet Akpunar, Bayer işyeri temsilcileri Tolga Aktürk, Umut Elçin ve İstanbul 1 Nolu Şube Örgütlenme Uzmanı Nesim Aksakal da katıldı.

SGBP adına açıklamayı dönem sözcüsü  Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş yaptı. Sendikal Güç Birliği Platformu’nun Hava-İş Sendikasının yanında olduğunu belirten Çetintaş, hükümeti emek karşıtı politikalarından vazgeçmesi konusunda uyardı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde THY yönetiminin takındığı uzlaşmaz tavra değinen Çetintaş, ‘THY işvereni uzlaşma ve çözüm değil, uyuşmazlık ve gerginlik istemektedir. Bu uyuşmazlığın temelinde THY’nin sendika ve toplu iş sözleşmesine sistemli saldırısı yatmaktadır. Şirket yönetimi çalışanlara ve haklarına saygı göstermemekte, uçuş güvenliğini tehlikeye atan çalışma koşullarını dayatmaktadır’ diye konuştu.

Bilal Çetintaş’ın basın açıklamasının ardından İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de bir konuşma yaptı.  Basın Açıklaması  halaylarla son buldu.