• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kanlı ve kirli oyunlara izin verilemez

Şiarımız yurtta, bölgede ve dünyada barış olmalı

Son saldırılarla birlikte ve geçtiğimiz aylarda tırmanan şiddet olayları üzerine sendikamız Merkez Yönetim Kurulu aşağıdaki açıklamayı yapmıştır. 

19.08.2011

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde sekiz asker ve bir korucunun şehit olması, 11 askerimizin de yaralanmasından sonra dün de Siirt’in Eruh ilçesinde jandarma karakoluna düzenlenen saldırı sonucu iki askerimiz daha şehit olmuştur. Temmuz ayında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde meydana gelen çatışmalarda 13 askerimizin şehit olması ve 7 askerimizin de yaralanmasıyla ülkemizde şiddet yeniden tırmanışa geçmiş, son bir ay içinde 40’ın üstünde askerimiz şehit düşmüştür. Ocaklara ateşler düşmüş, ülkemizi yasa boğulmuştur. Nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddeti kınıyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun.

Son aylarda tırmanan şiddet olayları ve şehit haberleriyle birlikte ülkemizde toplumsal uzlaşı ve barış dili yerini savaş diline ve meydan okumalara bırakmıştır. Biz Petrol-İş Sendikası olarak sorunlarımızın şiddet ve terörle, dayatma ile değil, barış içinde, demokratik yollardan, uzlaşma ile çözülebileceğini savunuyoruz. Şiarımız “Yurtta barış, bölgemizde barış, dünyada barış” olmalıdır. Ülkemiz, terörün, şiddetin kanlı ve kirli oyunlarına asla gelmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

PETROL - İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU