'Şiddete boyun eğmeyeceğiz'

Son haftalarda Adana, İstanbul ve Samsun’da polis tarafından işçilere uygulanan şiddet, DİSK, KESK, Sendikal Güçbirliği Platformu(Türk-İş) ve İMOK tarafından protesto edildi.

25.08.2011

Son haftalarda Adana, İstanbul ve Samsun’da polis tarafından işçilere uygulanan şiddet, DİSK, KESK, Sendikal Güçbirliği Platformu(Türk-İş) ve İMOK tarafından Taksim Tramvay durağında yapılan oturma eylemiyle protesto edildi.

Sendikalar adına konuşan Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de haklarına sahip çıkanlara baskının kanıksandığını bu baskılar yetmezmiş gibi şimdi de polis şiddeti uygulandığını söyledi.

İşçilere dönük baskılar artıyor
Ülkeyi yönetenlerin işçilere ya boyun eğeceksin ya boynunu kırarım dediğini belirten Çerkezoğlu, işçilerin bu çağrıya cevabının boynumuzu kırsan da boyun eğmeyeceğiz olduğunu söyledi. Samsun’da Gazi Devlet Hastanesi’nde çalışan ve 207 gündür işleri için direnen sağlık işçilerinin hastane bahçesinde darp edildiğini belirten Çerkezoğlu, Belediye İş üyelerine de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sendika değiştir baskının ardından polis saldırısı yapıldığını dile getirdi. Ayrıca KESK yöneticilerinin sıkça keyfi gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldığını hatırlatan Çerkezoğlu, bu yönelimin en sert biçimini ise üç gün önce Adana’daki Balcalı Hastanesinde gördüklerini ifade etti.