SGBP'den kadınlara çağrı:

'Şiddete son' demek için buluşuyoruz

Sendikal Güçbirliği Platformu Kadınları 25 Kasım günü Tuzla Kampana Deri'de hep birlikte “Kadına Yönelik Şiddete Son” diyecek. Tuzla buluşması için yapılan çağrının videosunu izleyebilirsiniz.

Petrol-İş WEB
24.11.2011

25 Kasım günü için Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) kadınları tarafından yapılan hazırlıklar sürüyor. Salı günü Taksim Galatasaray Lisesi önünde ve dün Kadıköy Halitağa caddesi önünde açılan standlarda Tuzla Kampana Deri'de gerçekleştirilecek buluşma için çağrı yapıldı.

Geçen yıl Mart ayından bu yana direnişte bulunan Kampana Deri işçisi kadınlarla birlikte gerçekleştirilecek ortak basın açıklaması için SGBP kadınları şöyle bir çağrı yapıyor:

“Türkiye'de  her gün itaat etmeyen beş kadın, eski eşleri, babaları, erkek kardeşleri, akrabaları yani en yakınları tarafından öldürülüyor. Son yedi yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. AKP hükümeti “kadın erkek eşit değildir” dedikçe, üç çocuk önerisinde bulunarak kadınların evlere kapatılmasını destekledikçe evde, sokakta, işyerinde kadına yönelik şiddet ve cinayetler artıyor.

Öğretmenler, sağlık çalışanları, gece vardiyalarında çalışan genç kadın işçiler işyerlerinde ve işe gidip gelirken, şiddetin farklı boyutlarıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Fakat  üyesi bulunduğumuz konfederasyonlar kadın yaşamlarına, kadın işçi yaşamlarına yönelik bu yıkıcı şiddetin farkında değiller.  Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Sendikal Güçbirliği Platformundan Kadınlar olarak bir araya gelerek,  kadına yönelik şiddete karşı ortak tepki ve mücadele örgütlemeye karar verdik. Hepbirlikte Evde, Sokakta, İşyerinde Kadına Yönelik Şiddete Son, diyoruz.”

Sendikal Güçbirliği Platformu Kadınları (Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, Tümtis, TGS)