• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çocuk'

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 21 Mart 2011 Pazartesi gününden itibaren her akşam saat 17.30'da Aliağa Demokrasi Meydanında biraraya gelerek ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunları değerlendirdi. Platformun taleplerini yayımlıyoruz:

21.03.2011

Gazeteciler üzerinde yaratılan baskı, korku ve sindirme ortamını ortadan kaldıracak demokratik adımların atılması, ceza yasalarında köklü değişikliklerin acilen yapılması, Libya'ya yönelik başlatılan operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği operasyonlara, bu operasyonun gerçek amacının enerji kaynaklarını ele geçirmek olduğunu bile bile Libya halkının bombalanarak kaynaklarının talan edilmesi sürecine Türkiye'nin asker, savaş uçağı, savaş gemisi göndererek ortak olmaması, Japonya’da yaşanan, tarihin en büyük afetlerinden olan deprem ve tsunami bile dünyaya nükleer sızıntı kadar korku yaşattığı halde, insan ihtiyaçlarını bahane göstererek nükleer santrallerle tüm canlı yaşamını ve gezegenimizin geleceğini ipotek altına alma konusunda ısrar edilmemesi ve nükleer santral yatırımlarının bir an önce durdurulması, İzmir NATO üssünün kullandırılmaması.

Konuyla ilgili haber ve videolara aşağıda belirtilen linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.aliagaekspres.com.tr/?p=5929

http://www.yenivizyon.net/news_detail.php?id=3137

Petrol-İş Aliağa Şube

“Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çocuk. Senden on sene önce öldü Iraklı çocuk Senden kırk sene önce Vietnam’da Nepal’da yandı bir çocuk. Senden altmış altı sene önce Hiroşima’da şeker yiyemeden öldü bir çocuk. Keşke ama keşke parayı hiç bulmasaydı Lidyalı çocuk…”