• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şişecam’da grev başlıyor

Kristal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre Kristal-İş Sendikası ve Cam İşverenleri Sendikası  arasında sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 20 Haziran Cuma günü 5800 cam işçisi, 10 cam fabrikasında greve başlıyor.

20.06.2014

Cam işverenleri ile sürdürülen müzakerelerde, ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve bazı parasal haklar üzerindeki anlaşmazlık giderilemedi. Yapılan açıklamada bu parasal maddeler kadar önemli olan, çalışanların iş güvencesine ve kazanılmış haklara dönük iki idari madde de uyuşmazlık konuları arasında yer aldığı açıklandı.

Kristal-İş Sendikası  toplu iş sözleşmesini masada bitirme çabalarından sonuç alınamaması üzerine daha önce aldığı grev kararı, bugün uygulamaya konuldu.

Grev 5800 cam işçisini kapsıyor

Grev uygulaması, Şişecam’a ait 6 şirkete bağlı 10 İşyerini ve 5800 cam işçisini kapsıyor.Grev kararı; Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş (Kırklareli, Mersin, Eskişehir Fabrikaları), Anadolu Cam Sanayi A.Ş. (Mersin fabrikası), Trakya Cam Sanayi A.Ş. ( Trakya Düz Cam, Trakya Otocam ve Mersin Fabrikaları), Anadolu Cam Yenişehir Sanayii A.Ş., Trakya Cam Yenişehir Sanayii A.Ş. ve Cam Elyaf Sanayi A.Ş. İş yerlerinde uygulanacak.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş. Kırklareli Fabrikası ile Trakya Cam Sanayi, Trakya Düz Cam ve Trakya Otocam fabrikalarının bulunduğu Lüleburgaz’da grev çıkışına katılacak ve saat 10.00’da Lüleburgaz Büyük Karıştıran mevkiinde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacaktır.