• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısına hayır

20.02.2008

20 Şubat 2008 tarihinde Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda tüm sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yapılan Sosyal Güvenlik, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına Hayır eylemine Tüpraş ve MKEK Barut Fabrikasındaki 300'e yakın üyemiz de katıldı.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanımız Recep Sefer, 2002 yılında yoksulun, kimsesizin yanında olacağını söyleyen hükumetin 6 yılı geride bıraktığını ve bu süre içerisinde halka hiçbir hizmet vermediği gibi Tüpraş, Telekom, limanlar başta olmak üzere tüm kar eden kuruluşlar sattığını söyledi. Sefer şu açıklamayı yaptı:

“Biz sivil toplum örgütleri olarak bu yasaya karşı çıkmak durumundayız. Bizler en azından bu masum halkı kandırıldıklarını hatırlatmak, bilinçlendirmek durumundayız. Yani bizler gelecekteki çocuklarımızı korumak kollamak, daha güzel bir Türkiye bırakmak için buradayız. Ama buna rağmen hala halkımız dediklerimize inanmıyor veya inanmak istemiyor. Eğer ki bu yasa gerçekten çıkacak olursa hastaneler paralı olacak. Mezarda emekli olacağız. Hükümet bunlarla da kalmayacak. Geleceğimiz olan kıdem tazminatı da sırada. Hükümet vatandaşa, sen hakkını isteme, ben sana senin hakkın olan kömür, patates, soğan gönderirim diyor. Bu yasa sadece bizleri ve buradaki insanları değil, 70 milyon insanı ilgilendiriyor. Bu mücadeleden bu sefer bakalım onlar mı güçlü çıkacak yoksa bizler mi göreceğiz.”

Eylem, “Yılgınlık yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarıyla sona erdi.