• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sri Lanka'da grevdeki Ansell işçileri adalet istiyor

Sri Lanka'da Ansell Lanka Pvt. Ltd. Şirketindeki yaklaşık 1.000 işçi temel haklarının uzun süredir ihlaline karşı 11 Ekim'den beri grevde.

Dış İlişkiler Servisi
22.10.2013

Sri Lanka'da IndustriALL Küresel Sendika üyesi Serbest Ticaret Bölgeleri ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (FTZGSEU) ile lateks kauçuk ürünlerinin dünyadaki önde gelen üreticilerinden Ansell Lanka arasındaki uyuşmazlık, Avustralya merkezli şirketin gelişmekte olan ülkelerdeki işçilerin emeğini sömürmek için oralara kadar yayılmasının en son örneği.

Bu son olay, şirket yönetiminin üretim hedeflerini artırmaya ve taşeron işçi istihdamına tek taraflı olarak karar vermesiyle tetiklendi. Bu arada sendikanın şube yöneticilerinden biri sendikal faaliyetleri nedeniyle suçlandı ve tehdit edildi, ardından işten uzaklaştırıldı.

Bu açık ihlal karşısında, Ansell'deki işçiler 11 Ekim günü greve çıktılar. Sendikanın Çalışma Müdürlüğü'ne yaptığı şikâyetin ardından, Ansell'den işten uzaklaştırmayı geri alması istendi. Ne var ki birkaç gün sonra şirket sendika şube yöneticisinin iş akdini feshetti. Ansell o günden bu yana başka sendika görevlilerini de işten atma girişiminde bulundu.

IndustriALL Küresel Sendika FTZGSEU ile birlikte şirketin ihlallerine karşı kampanyasını sürdürüyor. Son ihlal dolayısıyla IndustriALL Ansell yönetimine ısrarlı sendika karşıtı tutumu konusunda bir protesto mektubu gönderdi. Ansell'in Malezya'da da aynı tür sendika karşıtı politikalar uyguladığı biliniyor.

IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Şirket sosyal sorumluluğu konusunda yüksek standartlar uyguladığı iddiasında olan bir şirketten beklenecek türden bir davranış değildir bu. Adil bir çözüm bulunana kadar Ansell'e karşı kampanyamızı sürdüreceğiz.”

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı