• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Standard Profil İşçilerinden Eylem

Uzun bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğümüz Standard Profil Manisa işyerinde 2 Mayıs tarihinde Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın da katıldığı bir eylem düzenlendi. Eyleme katılan üyelerimiz bir an önce toplu sözleşme masasına oturulmasını talep ettiler.

03.05.2019

Sendikamız, Manisa'da kurulu bulunan Standard Profil Ege işyerinde yıllardır zorlu bir örgütlenme mücadelesi veriyor. Manisa'da kurulu bu işyerindeki üyelerimiz çalışma koşullarının iyileştirilmesi, haklarının genişletilmesi ve güvenceli bir çalışma için için sendikamızda örgütlenmeye başladılar. Son dönemde yürüttüğümüz yoğun ve tempolu bir örgütlenme sürecinin ardından bu işyerindeki üye sayımız oldukça arttı ve  ilk kez çoğunluk tespiti için yeterli sayıya ulaşıldı.

Bugün itibariyle yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı işyerinde 1600'den fazla üyemiz bulunmakta ve bu üyelerimiz bir an önce Anayasal hakları olan toplu sözleşme düzeni kapsamında çalışmak istemektedirler. Bu sebeple 2 Mayıs tarihinde Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Düzce Şube Başkanımız Muzaffer İşık ve Şube Başkan Yardımcımız İbrahim Çelik ve üyelerimizin de katılımıyla Standard Profil Manisa fabrikası önünde oldukça kitlesel bir eylem yapıldı.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar burada yaptığı konuşmasında, büyük bir özveri ve çabayla Standard Profil örgütlenmesini gerçekleştirdiklerini, Bakanlığın da çoğunluk tespitini Petrol-İş lehine verdiğini söyledi. Genel Başkanımız konuşmasının devamında, işverenin yetki tespitine itiraz ederek süreci uzattığının altını çizdi. İşverene de çağrı yapan Ali Ufuk Yaşar, artık masaya oturma zamının geldiğini, bir an önce sözleşme görüşmelerinin başlaması gerektiğine vurgu yaptı.
Eylem, sloganlar eşliğinde coşkulu bir şekilde sona erdi.