• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Standard Profil İşyeri Önünde Eylem

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Merkez Denetim Kurulu Başkanımız Yusuf Ziya Kahyaoğlu işyeri önünde gerçekleşen eyleme katılarak üyelerimize açıklamalarda bulundu.

11.09.2017

Düzce Şubemize bağlı Standard Profil işyerinde 140 üyemizin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılması sonrası bir grup işçinin de vardiya saatinde işyerine alınmamasının ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Merkez Denetim Kurulu Başkanımız Yusuf Ziya Kahyaoğlu ve Düzce şube yönetim kurulumuz Standard Profil İşyeri önünde 11 Eylül Pazartesi günü üyelerimizle bir araya geldiler.

Burada üyelerimize hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut örgütlülüğümüz ve birliğimize vurgu yapan açıklamalarda bulundular.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ‘Petrol-İş olarak işvereni, bu tavrından vazgeçmeye ve işten çıkarma uygulamasına son vermeye çağırıyoruz. Standard Profil işçisi işine de sonuna kadar sahip çıkacaklardır diyerek tepki gösterdi.’ dedi. Üyelerimizin sloganları eşliğinde  gerçekleşen eylemde işverenin yasalara ve anayasaya aykırı tutumu kınandı.
Akbulut ise yaptığı konuşmasında işverenin bu kanun ve nizam tanımaz tavrının devam etmesi durumunda Standard Profil işçisinin eylemlerinin  artarak devam edeceğini belirtti.

Üyelerimize sabah saatlerinde açıklama yapılmasının ardından Genel Merkez Yöneticilerimizden oluşan heyet, işverenin hukuk tanımaz tavrı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.