• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Süleyman Akyüz Yeniden Şube Başkanı

Gebze Şubemizin 10 Olağan Genel Kurulu 10 Ocak 2016 tarihinde Gebze'de yapıldı. Şube Başkanlığına yeniden Süleyman Akyüz seçildi.

11.01.2016

Gebze Şube 10. Olağan Genel kurulunu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, divan üyeliklerine ise  Adana Şube Başkanımız  Abdül Mecit Dönmez, Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Sefer, Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman seçildi.

Gebze Şubemizin Olağan Genel Kurulu'na Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları şube yöneticileri, Gebze'den sendikaların, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Gebze şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı.

Şube Başkanlığına Süleyman Akyüz, başkan yardımcılıklarına  Eyüp Akdemir, Şivan Kırmızıçiçek, yönetim kurulu üyelerine ise Ramazan Ateş, Dönmez Aytekin seçildi.

Denetim Kurulu Üyeliklerine Kenan Yıldırım, Erdem Çağlın, Erdoğan Orak, Disiplin kurulu üyeliklerine ise Cihan Türker, Fikret Topçu, Metin Aksu seçildi.

Genel kurul açış konuşmasını Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar yaptı. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar konuşmasına yaşanan savaşların sona ermesi gerektiğini belirterek başladı. Ardından önceki gün şehit olan  ve Gebze’de defnedilen uzman çavuş Ümit İnan'a ve tüm şehitlere başsağlığı diledi. Konuşmasında çalışma hayatı ve sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelere yer verdi. Genel Başkan Yaşar kıdem tazminatının fona devredilmesinin kırmızı çizgimiz olduğunu yineledi. Asgari ücrete yapılan zama yetmez ama evet dediğimizi ancak yıl boyunca asgari ücretlilerin farklı gelir vergisi dilimlerine giriyor olması nedeniyle oluşan ücret kayıplarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

İşkolumuzda 450 bin sendikasız işçinin varlığını, buna karşı kiralık işçilik sisteminin kabul edilemez olduğunu söyledi. Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar yeni dönemde 50 bin üyeyi hedeflediğimizi bir kez daha altını çizerek belirtti.

Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasına 10. Olağan Genel kurulun hayırlı olmasını diledi ve katılan misafirlere hoşgeldiniz diyerek başladı. 

Başkan Akyüz öncelikle şehit olan uzman çavuş Ümit İnan'a ve tüm şehitlere başsağlığı diledi. Gebze şubesinin 23 işyeri ile 3 bin 300 işçiyi bir arada tutuğunu ve herzaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini belirten Akyüz Özelleştirmelere karşı en büyük mücadeleyi Petrol-İş'in verdiğini ifade etti. Kıdem tazminatı ve asgari ücret konularına da değinen Akyüz bu konularda Gebze şube olarak her türlü mücadeleyi vereceklerini sözünü verdi.

Daha sonra seçimlere geçildi ve yapılan seçimler sonucunda Gebze Şube'nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları, merkez genel kurul delegeleri belirlendi.