Suriye'de Masum Sivillere Yönelik Yapılan Kimyasal Saldırıyı Kınıyoruz

Suriye'deki savaşta yaşanan trajedilere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde İdlib'de, kimyasal silahla gerçekleştirilen saldırı sonrası yaşananlar, vicdanı olan her insanı isyan ettirecek türden görüntülerdir. Aralarında çocukların da bulunduğu 100'den fazla insanın öldüğü saldırı, aynı bölgeye gerçekleştirilen üçüncü kimyasal saldırı olarak kayıtlara geçti.

06.04.2017

Suriye'deki savaşta yaşanan trajedilere her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Uluslararası toplum örgütlerinin acil olarak konuyu araştırması ve bu vahşete sebep olanların cezalandırılması için yapılacak her türlü girişimi destekliyoruz. Bu bağlamda; Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM)'nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)'ni göreve davet ettiği yazısını ve başlatmış olduğu imza kampanyasını, üyelerimizle paylaşmayı uygun görüyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu adına
          Genel Başkan
                    Ali Ufuk Yaşar

Suriye’nin dramı her geçen gün daha da vahim bir hal almaktadır. Özellikle son dönemde ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere ve Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda kimyasal silah da dahil olmak üzere savaş ve insanlık suçu kabul edilen silahlar kullanılmakta ve bu saldırılarda her gün yüzlerce sivil yaşamını yitirmektedir. Silahlı unsurların hedef alındığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonlar bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce sivil Suriyelinin yaşamına mal olmuştur.

Dünyanın birçok bölgesinde yaşanan sorunlarda yargılama kararı alan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ise, bugüne kadar Suriye’deki sivil ölümler için herhangi bir adım atmadı.

UHİM olarak, UCM’yi, Rusya, ABD, Fransa, İngiltere gibi devletlerin ve Esad rejiminin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda yaşanan sivil ölümlerine sessiz kalmaktan vazgeçmeye, bu operasyonların başta Beşşar Esad olmak üzere, karar vericileri ve uygulayıcıları hakkında yargılama kararı almaya davet ediyoruz.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...