• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tasarruf paketi mecliste, çalışanlar grevde

Yunanistan'ı bu hafta zorlu bir test bekliyor. Parlamento, Perşembe günü yeni kemer sıkma önlemlerini oylayacak. Öte yandan ülkede yaşamın, 48 saatlik grevle felç olması bekleniyor. Sendikalar, Yunanistan'ın, krizin başlamasından bu yana gerçekleşen en büyük grevlerden birine sahne olacağını açıkladı.

17.10.2011

Yunanistan'da işgücünün yarısına yakınını kapsayan başlıca iki sendika, Yunanistan'ın bu hafta, krizin başlamasından bu yana gerçekleşecen en büyük grevlerden birine sahne olacağını açıkladı.

Başbakan Papandreu ise bu tehdide rağmen vergi artışları, maaş ve emekli maaşı kesintileri, işten çıkarmalar ve toplu sözleşme kanunlarını da içeren önlem paketini parlamentodan geçirmek istiyor.

Oylamanın Çarşamba ve Perşembe günleri iki aşamada gerçekleşmesi beklenirken, iktidardaki PASOK partisinin en az iki üyesinin pakete kısmen karşı çıkabileceği bildirildi. Küçük muhalefet partileri ise pakete destek veriyor.

Yunanistan için yeni bir kurtarma paketi, Avrupa Birliği liderlerinin 23 Ekim'de gerçekleştireceği zirvenin gündeminde olacak. Ülkenin Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, bu haftanın 'pek çok şey, belki de her şeyin karara bağlanacağı' hafta olacağını söyledi.

Ekonomide gerileme ve devasa kamu borcu yüküyle Yunanistan piyasalardan borçlanamıyor ve uluslararası kuruluşların yardımı olmazsa haftalar içinde iflas bayrağını çekebilir.

Reuters'ın aktardığına göre çoğu ekonomist Yunanistan'ın borcunu temerrüde götürmesini kaçınılmaz olarak değerlendiriyor. Ancak Başbakan Papandreu, Pazar günü yayınlanan bir röportajında temerrüdün Yunanistan için 'felaket' olacağını söyledi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı