• Ankara Şubemiz Yunanistan işçilerinin haklı mücadelesini destekliyor

Yunanistan İşçileriyle Dayanışma ve Ortak Eylem Günü Bildirisi 7 Mart - Çarşamba günü Ankara Şubemize bağlı tüm işyerlerinde üyelerimize hitaben okunarak, Yunanistan'daki emekçi kardeşlerimizin onu
  • 7 Mart'ta eylemdeyiz

RETUNSEE 7 Mart Çarşamba günü tüm işçileri işgücü maliyetini düşürmek için Yunan işçilerini sefalete sürükleyen piyasa ekonomisini protesto eylemine davet etti. Petrol-İş'in örgütlü olduğu işyerlerinde de 7 Mart Çarşamba günü sabahleyin işe giriş saatlerinde işyerleri önünde toplanacak Petrol-İş üyesi işçilere hitaben hazırlanan bildiriler okunacak, Yunanistan'daki emekçi kardeşlerimizle dayanışma dile getirilerek Yunan işçilerinin onurlu mücadelesine destek verilecek.
  • Yunanistan'da Kriz ve Sendikalar

• Yunanistan'da Kriz ve Sendikalar

Dış İlişkiler Servisimizin hazırladığı Yunanistan'da kemer sıkma politikalarıyla başlayan süreci değerlendiren rapor, Papandreu hükümetinin görevden çekildiği ana kadar olan dönemi içeriyor.
  • Komşuda işçiler TEK EL oldu

Yunanistan'da 400 metal işçisinin tam 33 gündür sürdürdüğü grev, ülkede sermaye sınıfına karşı verilen büyük mücadelenin sembollerinden biri haline gelmiş durumda.
  • Yunanistan'da ölümcül tehlike

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'ın "ölümcül tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu" söyledi.
  • Yunanistan'da grevler yeniden başladı

Yunanistan'da, Papandreu hükümetinin istifa ederek, yeni bir işbirliği hükümeti kurulmasıyla sonuçlanan siyasi kriz süresince ara verilen grev eylemleri yeniden başladı.
  • Yunanistan’da işçi sınıfı teslim olmamakta kararlı

Yunan işçi sınıfı Çarşamba ve Perşembe günleri ülke çapında greve gidiyor. Son iki yılda yirmiyi aşkın genel grev gerçekleştirilen ülkede, Yunanistan Komünist Partisi bu iki yılda aslında “çok şeyin değiştiğini” anlatan bir değerlendirmeyle ortaya koydu.
  • Tasarruf paketi mecliste, çalışanlar grevde

Yunanistan'ı bu hafta zorlu bir test bekliyor. Parlamento, Perşembe günü yeni kemer sıkma önlemlerini oylayacak. Öte yandan ülkede yaşamın, 48 saatlik grevle felç olması bekleniyor. Sendikalar, Yunanistan'ın, krizin başlamasından bu yana gerçekleşen en büyük grevlerden birine sahne olacağını açıkladı.
  • Yeni slogan: Haydi işgale

Avrupa Birliği ve IMF’nin altıncı borç diliminin serbest bırakılması için gündeme getirdikleri ekonomik saldırı paketlerine Yunanistan'da tepki gösteren göstericiler, bakanlıkları işgal etmeye başladı. Örgütlü yapılan eylemlere bakanlık çalışanları da destek veriyor

Sayfalar