• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yeni slogan: Haydi işgale

Avrupa Birliği ve IMF’nin altıncı borç diliminin serbest bırakılması için gündeme getirdikleri ekonomik saldırı paketlerine Yunanistan'da tepki gösteren göstericiler, bakanlıkları işgal etmeye başladı. Örgütlü yapılan eylemlere bakanlık çalışanları da destek veriyor

05.10.2011

Yunanistan'da aylardır süren grev eylemleri ve protesto yürüyüşlerinin yanı sıra, göstericiler artık "işgal" eylemlerine de hız verdi. İşgaller, genellikle sendikalar tarafından ilan ediliyor ve gerçekleştiriliyor. Mevcut hükümetin aldığı sert ekonomik önlemlerin arasında yer alan aşırı sayıdaki memur sayısının azaltılması kararına karşı çıkan memur sendikaları, bu günlerde sık sık bakanlıkları işgal ediyor. Örneğin Yunan Ekonomi Bakanı Evangelos Venizelos, dünkü olağanüstü basın toplantısını işgal altında bulunan Ekonomi Bakanlığı binasında değil, başka bir binada yapmak zorunda kaldı.

Yunan ekonomisini denetleyen IMF ve Avrupa Merkez Bankası müfettişlerinden oluşan TROYKA müfettişleri ise denetlemek istedikleri bakanlıklara işgal eylemleri nedeniyle giremediler. Troykanın Yunan bakanlarıyla müzakereleri, başka yerlerde yapıldı.

devamı için: