TEKEL işçilerine destek

Tekel işçilerine destek vermek için 4 Şubat sabahı Batman şubemizde örgütlü TPAO ve Tüpraş işçileri işyerleri önünde toplandı.

04.02.2010

Saat 09'00'da burada Tekel işçilerinin Ankara'da 52 gündür, karda, kışta niçin direndiklerini anlatan konuşmalar yapıldı. Daha sonra TPAO ana giriş kapısından TPAO Bölge Müdürlüğüne doğru sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

TPAO ve Tüpraş işçileri saat 11.00-11.30 arasında da Petrol-İş Batman Şubesi önünde toplandı.

TPAO önünde basın açıklaması yapan Batman Şube Başkanımız  Mustafa Mesut Tekik, Tekel işçileriyle dayanışma içinde olduklarını kaydetti. Tekik, “Tekel işçileri 52 gündür biber gazına, tazyikli suya, kara kışa rağmen dimdik ayakta. Tekel işçilerinin tek istedikleri, iş, yeterli ücret, sendika, yani insanca yaşam için başkentte mücadelesini sürdürüyor. Tekel işçisi, adına 4/C denilen ücretli kölelik sözleşmesine ve AKP hükümetine boğun eğmiyor. Yılın 10 ayı çalışır, iki ay çalışmadan, Başbakan gibi yan gelip yatmadan 12 ay iş istiyor. Tekel işçileriyle çıkarların ortak, sorunların ortak. İşte ortak sorunlarımızın çözümü için bugün grevdeyiz dedi.

Şube binası önünden kortej oluşturularak kitlesel basın açıklamasının yapılacağı Gülistan Caddesi'ne yürüyüş yapıldı. Burada diğer emek örgütleriyle beraber sloganlar ve halaylar eşliğinde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kitlesel basın açıklaması yapıldı. Tekel işçilerinin 52 gündür neden direndikleri ve 4/C'ye karşı neden mücadele ettikleri anlatıldı.