• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TEKSİF üyesi işçiler eylem yaptı

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye bir grup işçi, Güçbirliği Holding binası önünde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

05.08.2011

Tire'deki Güçbirliği Tekstil fabrikası çalışanlarından oluşan sendika üyesi grup, Güçbirliği Holding'in yönetim ofisinin bulunduğu Çankaya Umurbey İşhanı önünde toplandı.

Burada yapılan basın açıklamasında, son 3-4 yıldır sürekli devam eden uyarı ve girişimlere rağmen ücret ödemelerinde sıkıntılar yaşandığı kaydedildi. Açıklamada, ''Bugün itibariyle 5 maaşımız içeride olup, geleceğe yönelik umutlarımız hızla yok edilmiştir. Birçok arkadaşımız haksız yere işten çıkartılmış, alacakları ödenmemiştir. Buna rağmen gerek organik, gerekse fason üretimlerde, üretimi durdurmak için üç maymunu oynamış, gözlerimizi, kulaklarımızı ve ağzımızı kapatarak 12 saat mesaili üretimlere bile katlanmışızdır.'' denildi.

İşçiler, daha sonra Tire'ye döndü.

Güçbirliği Holding'in planları
Eylemle ilgili Güçbirliği Holding'den yapılan yazılı açıklamada sektörel durgunluk nedeniyle 15 Eylül tarihine kadar üretime ara verdiği belirtildi ve şöyle dendi:

''Geciken ödemelerle ilgili olarak takip eden hafta sonuna kadar ihracat alacaklarımızın tahsili yolu ile ödeme yapılması planlanmıştır.

1997 yılından bu yana aralıksız olarak üretimini sürdürmüş olan fabrikamızın 15 Eylül tarihinden sonra da sektörde yakalamış olduğu ivme paralelinde üretimini sürdürecektir.''