• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Telekom Grevine Petrol-iş’ten destek

18.10.2007

Telekom Grevine Petrol-iş’ten destek

18/10/2007

Türk Telekom yönetimiyle çalışanların bağlı bulunduğu Haber iş Sendikası arasındaki toplu sözleşmelerde anlaşmaya varılamamasının ardından, çalışanların başlattığı grev ikinci gününde de devam etti.

Türk Telekom yönetimiyle çalışanların bağlı bulunduğu Haber-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşmelerde anlaşmaya varılamamasının ardından, çalışanların başlattığı grev ikinci gününde de devam etti.

Bandırma’da da onlarca Telekom çalışanı greve çıkarken, Telekom binası önünde bu eylemlerini sürdürüyor. Türk Telekom işçisine en büyük destek ise diğer işçi sendikalarından geliyor. Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesine bağlı işçilerde, Türk Telekom Bandırma Müdürlüğü önünde süren greve katılan çalışanlara destek verdi.

Petrol iş Sendikasına bağlı işçilerin alkışlarla ve sloganlarla destek verdiği greve katılan Telekom çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını belirten Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı Recep Gökdeniz; Türk Telekom’un özelleştirilmesinin ardından ilk toplu görüşmede grev kararı alınmasına dikkat çekti ve bunun özelleştirmenin bir sonucu olduğunu söyledi. Gökdeniz “Özelleştirmeler yoluyla ülkemizin kaynaklarına el koyanlar, aynı zamanda bu işletmeleri bugüne getiren çalışanların haklarına da saygı göstermiyorlar. Sendikanın en doğal taleplerine bile olumsuz yaklaşımda bulunup, kazanılmış hakların geriye götürülmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Türk Telekom işverenini uzlaşmaz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Gerek işveren çevrelerinin gerekse güdümlü medyanın arızaları sabotaj olarak kamuoyuna sunmalarını da şiddetle kınıyoruz. Bu grevin bir an önce ve işçilerin isteği doğrultusunda bitirilmesi, tüm işçilerin, emekçilerin yararına olacaktır. Bu anlamda bu grev bizimde grevimizdir. Bu konuda hükümete düşen görev ise, grevi ülke çıkarı bahanesiyle ertelemek değil, çözüm için çaba göstermek yönünde olmalıdır.” diye konuştu.

Haber-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Mehmet Koşan'da; grevin, işçilerin haklarının sağlanmasına kadar süreceğini belirtti. Grev nedeniyle bazı Telekom hizmetlerinin bilerek kesildiği yönündeki iddiaların da kesinlikle doğru olmadığını belirten Koşan bunların kasıtlı olarak yapıldığını söyledi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı