• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TEMSİLCİ EĞİTİMLERİ ŞUBELER ARASI DAYANIŞMAYI PEKİŞTİRDİ

Türkiye sendikaları arasında en yoğun eğitim yapan sendikaların başında gelen Petrol-İş, temsilcilerin tümü için 2014 GÜZ DÖNEMİNDE 2 tam günü sınıfta olmak üzere 4'er günlük bir eğitim programı düzenledi. Ekim ayında başlayan eğitimler, kesintisiz bir şekilde devam etti ve Aralık sonlarında tamamlandı.

Eğitim Servisi
09.01.2015

Türkiye sendikaları arasında en yoğun eğitim yapan sendikaların başında gelen Petrol-İş, temsilcilerin tümü için 2014 GÜZ DÖNEMİNDE 2 tam günü sınıfta olmak üzere 4'er günlük bir eğitim programı düzenledi. Ekim ayında başlayan eğitimler, kesintisiz bir şekilde devam etti ve Aralık sonlarında tamamlandı.

Temsilci Eğitimi, sendikamız tarafından bugüne dek yönetim kurulu üyeleri, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile karma bir şekilde yapılıyordu. Karma eğitimlere alternatif olarak geliştirilen ve nispeten yeni diyebileceğimiz bir eğitim türü olarak Temsilci Eğitimi de, tamamladığımız bu programla birlikte sendikamızın düzenli eğitimleri arasındaki yerini aldı.

Eğitimlere sadece aynı görevi üstlenen üyelerimizin, yani temsilcilerimizin katılması sayesinde bütün dersler ve grup çalışmaları eksiksiz bir şekilde hedefe odaklanabildi. Seçilen konular, verilen dersler bir bütünlük içinde amacı yansıtmayı başardı. Başarı oranı, derslerden alınan verim ve katılım artışı gözlendi. Yetişkin eğitimlerinde katılımda belirli oranlarda fire verilmesi normal kabul edilirken, Petrol-İş eğitimlerinde fire oranı sıfıra yakın seyretti.

Eğitimin pratik ayağı işyerlerinde, mitinglerde, çeşitli eylemlerde tamamlanmakta. Ancak, teorik kısmı için Eğitim Servisi ile dolaysız temas etmenin yararları tartışılmaz. Uzun yıllar boyunca eğitimlerden uzak kalan bir temsilcinin, içinde yaşadığımız sistemin sorunları ile bireysel düzeyde baş edebilmesi için çok daha fazla gayret etmesi gerekmekte. Eğitim, sistemin ne olduğunu anlamak, sistemle baş etme yol ve yöntemlerini bulmak için gerekli süreci kısaltan ve hızlandıran bir işlev gördüğü için örgütümüz açısından vazgeçilmez alanlardan biri olmaya devam etmektedir.

Temsilci Eğitimi'nin ön hazırlıklarına yaz aylarında başlamış, sonbaharda ise programı kesinleştirmiş durumdaydık. Eski yeni ayrımı yapmadan bütün temsilcilerimizi davet edeceğimiz bir eğitim hazırlandığı için her grupta ortalama 40 kişinin davet edildiği 9 haftalık takvime sahip bir program yapıldı. Bütün şubelerimiz tam katılım gösterdiler. Tam katılımın tek istisnası Kasım ve Aralık ayları içinde şube delege seçimleri ile şube seçimini yapmak zorunda kalan Bandırma şubemiz oldu. Kimi işyerlerimizdeki önceden öngörülemeyen durumlardan kaynaklı olarak da işyeri bazında eksik katılımın olduğunu belirtmek gerekiyor.

9 hafta boyunca süren eğitimlere 300 temsilcimiz katıldı. Eğitim tarihleri ve katılan toplam temsilci sayısını aşağıdaki tablolarda görebilirsiniz:

 

 

EĞİTİM TARİHLERİ (2014)

KATILAN TEMSİLCİ SAYISI

13-16 EKİM

37

21-24 EKİM

38

3-6 KASIM

44

17-20 KASIM

37

25-28 KASIM

41

1-4 ARALIK

24

8-11 ARALIK

28

15-18 ARALIK

22

22-25 ARALIK

29

TOPLAM

300

 

Hangi şubelerden kaç temsilcinin katıldığı aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

 

ŞUBE

KATILAN TEMSİLCİ

ADANA

17

ADIYAMAN

16

ALİAĞA

17

ANKARA

13

BATMAN

29

BURSA

15

DÜZCE

8

GEBZE

50

İST. 1 NOLU

24

İST. 2 NOLU

34

İZMİR

17

KIRIKKALE

15

KOCAELİ

8

MERSİN

13

TRAKYA

24

Tüm temsilci arkadaşlarımız eğitim sonunda sertifikalarını almaya hak kazandılar. Aşağıda 2014 GÜZ DÖNEMİ TEMSİLCİ EĞİTİMİ'ne katılan üyelerimizin isim, işyeri ve şubeleri ile eğitimlerde çekilen fotoğrafları bulabilirsiniz.