• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TEMSİLCİLER KURULU

GEBZE ŞUBEMİZ TEMSİLCİLER KURULU 1 ŞUBAT 2007Gebze Şubemiz 7. Dönem 15. Temsilciler Kurulu 01.02.2007 tarihinde sendika şubesi konferans salonunda yapıldı.
01.02.2007

GEBZE ŞUBEMİZ TEMSİLCİLER KURULU 1 ŞUBAT 2007Gebze Şubemiz 7. Dönem 15. Temsilciler Kurulu 01.02.2007 tarihinde sendika şubesi konferans salonunda yapıldı. Sabah saat 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar süren toplantıda mazeretli üç temsilcimizin dışında tüm temsilci ve yöneticilerin katıldığı toplantıda şu konular ele alındı: *2006 yılındaki örgütlenme faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapıldı.*2007 yılındaki örgütlenme stratejisi ve politikaları görüşüldü.*2006 da yapılan eğitim seminerleri, 2007’de yapılacak eğitim seminerlerinin konuları ve planlaması üzerinde çalışıldı.*Örgütlenmeler esnasında karşılaştığımız sorunlarla ilgili açılan mahkemeler hakkında bilgiler verildi, gelinen son durumlar açıklandı.Dayanışma, toplantı ve mitingler hakkında genel bilgiler verildi, bunların önemi bir kez daha vurgulandı ve bu çerçevede Mersin şubemize bağlı Novamed işçilerinin grevine destek amacı ile dayanışma kampanyası başlatılmasına karar verildi.*Önümüzdeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 1 Mayıs hazırlıkları için genel bir hazırlık çalışmalarının başlatılması görüşüldü.*Özelleştirmeler hakkında bilgi verildi. Tüpraş’ın yüzde 14.76 hissesinin Ofer grubuna satışının iptali görüşüldü. *Yeni çıkarılan Petrol Yasası, etkileri ve yansımaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.*Eski işyerlerimizde yapılan temsilcilik seçimleri ve yeni yerlerdeki temsilcilik atamaları ve yeni temsilciler kuruluna katılanlar hakkında bilgi verildi ve tanıtım yapıldı. *Toplu iş sözleşmeleri hakkında genel bilgiler verildi. Biten Polifen, Mecaplast, Cambro Özay ve Bayer Türk ve halen devam eden Basf – DYO – Öncü ve Pimaş TİS’leri hakkında bilgi verildi. *Toplu iş sözleşmelerinde izlenecek yol ve yöntemlerin dışında hangi maddeler hakkında nasıl davranacağımız, önem sırasına göre nasıl bir yol izleyeceğimiz ve yeni ilavelerin ne olacağı hakkında genel bilgi alış verişinde bulunuldu.*İşyeri baş temsilcisi ve temsilciler, gerek işyerleri hakkında gerek şube ve sendikamız hakkındaki genel görüşlerini ifade ettikten sonra dilek ve öneriler bölümüne geçildi. Dünyadaki siyasi, sosyal ve sendikal gelişmelerin konuşulduğu ve tartışıldığı bölümde en son İstanbul’da yapılan EMCEF toplantısına katılan Şube Başkanı Süleyman Akyüz ve Unilever Baştemsilcisi Hüsnü Kuçun izlenimlerini ve yorumlarını anlatırken, konular hakkında yeni önerilerde de bulundular. *Şubemize bağlı bulunan işyerlerinin sayıları ve şubemizin üçüncü profesyonel kadro hakkında bilgi verildi.Örgütlü olduğumuz uluslararası şirketlerle uluslararası iletişim ve dayanışma sağlanması için Genel Merkez düzeyindeki çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Ayrıca Samsun’da yapılan Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları eğitimi ve semineri hakkında bilgi verildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı