• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Temsilciler kurulumuz toplandı

02.11.2007

Değerli Üyelerimiz,

Şube Temsilciler Kurulumuz 2 Kasım 2007 tarihinde toplandı.Temsilciler Kurulumuza, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah SÖZEN, Sendika eğitimcilerimiz İsmail Hakkı KURT ve Erhan KAPLAN katıldılar.

Temsilciler Kurulumuz 'eğitim' ana gündemiyle toplandı. Şubemize bağlı Petkim ve Tüpraş işyerlerimizde 2006 ve 2007'de yeni işe alımlarla birlikte, şube üye profilimiz yaklaşık olarak %15 gibi bir oranda yenilendi. Elbette bu yenilenme sendikamızın sürekliliği ve kendi iç dinamizmi açısından önemlidir. Örgütler de canlı organizmalar gibidir. Organizmalar canlılıklarını sağlıklı bir şekilde koruyabilmeleri için, kendilerini oluşturan sistemlerin, birlikte ve uyum içerisinde çalışıyor olması gerekir. Bir sendikal örgütlülüğün de etkin bir şekilde var olabilmesi için, sendikayı oluşturan üyelerinin, ortak hedeflerde ve karar alma süreçlerinde uyum içerisinde çalışıyor olması gerekir. Biliyoruz ki örgütlülüğümüzün işyerlerimizde etkin olmasının tek nedeni; tüm üyelerimizin ve deneyimli arkadaşlarımızın yıllardır birlik ve beraberlik içinde davranması ve kararlı mücadeleleri sonucudur. Söz konusu bu eğitimlerin temel amaçlarından biri de, yılların deneyimlerini yeni kuşaklara aktararak, örgütlülüğümüzün devamlılığını sağlamak ve bir yandan da yeni-eski işçi ayrımı olmaksızın ortak davranış alışkanlığı kazandırmaktır.

Eğitimcilerimizle, bu eğitimin nasıl olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Eğitim süreci ile ilgili sorumluluk paylaşımı yaptık. Eğitimcilerimiz, eğitim tekniği konusunda planlama yaparken, bizler de işyerlerimizde arkadaşlarımıza ulaşarak eğitimin programlamasını yapacağız. Uzun bir sürece yayılacak olan bu eğitimin sürekliliği için, daha önce sendikal eğitim almış olan arkadaşlarımız, ya da bu konuda 'ben de bir şeyler yapabilirim' diyen tüm deneyimli arkadaşlarımıza ihtiyacımız olacak. Eğitim süreci, eğitimcinin anlatımından sonra bitmiyor. Eğitimin yaşam içinde karşılığını bulabilmesi için öğrendiklerimizi, yaşamımıza, iş ortamındaki birlikteliğimize yansıtmalıyız ve sürekliliğini sağlamalıyız. İşyerlerimizi öğrendiklerimizin paylaşıldığı, çoğaltıldığı ve birlikte uygulandığı eğitim alanları haline getirmeliyiz.

Tüm genç işçi arkadaşlarımız bilmelidirler ki, sendikamızın geleceği kendileridir. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu bayrağı bir gün devralacak olan genç arkadaşlarımız, onu kendileri, aileleri ve tüm işçi sınıfı adına layık olduğu yere taşıyacaklardır. Dileriz ki arkadaşlarımız bu eğitim sürecine özveriyle katılarak, kendilerine teslim edilecek olan bu sendikal örgütlülüğü en iyi ve en güçlü şekilde devam ettirmeleridir.

İşlerinizde kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla.

Petrol-İş Aliağa Şube
Temsilciler Kurulu