• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

2011 yılının son eğitimi yapıldı

Temsilci/Yönetici seminerlerinin ikincisi tamamlandı

2011 yılı Güz Dönemi Temsilci/Yönetici seminerlerinin ikincisi de başarıyla tamamlandı. 5 gün boyunca süren bu eğitim ile 2011 yılı için dönemi tamamlamış olduk.
EĞİTİM SERVİSİ
28.12.2011

2011 yılı Güz Dönemi Temsilci/Yönetici seminerlerinin ikincisi de başarıyla tamamlandı. Yeni dönemin ilk eğitimi bilindiği gibi 28 Kasım ile 2 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılmıştı. 5 gün boyunca süren bu eğitim ile 2011 yılı için dönemi tamamlamış olduk. Şimdi ikinci dönemin hazırlığı içindeyiz.

Eğitim Servisimizin organizasyonu ile yürütülen Temsilci Yönetici Seminerlerine sendikamızın bütün uzmanlık birimleri katılmaktadır. Seminerlere de, daha önce bu türden eğitimlere hiç katılmamış olan ve temsilci veya yönetici olarak seçilmiş arkadaşlarımız davet edilmektedir. Bütün denetim, disiplin ve yönetim kademeleri ile temsilcilerimiz genel merkeze gelerek bundan sonraki hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunları çözme yöntemlerini öğrenmektedirler. Bu seminerlerde amaç, henüz yeni seçilen ve çoğunlukla sendikal dünyanın yönetim kademesiyle ilk kez tanışan temsilci ve yönetici arkadaşlarımızın görevlerini yaparken ilk elden ihtiyaç duyacakları temel bilgileri vermeyi amaçladığımız bu eğitim modelimizin sendikamızın kalıcı ve geleneksel eğitimleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Merkez Yönetim Kurulu da, programları uygun oldukça yeni seçilen arkadaşlarımızla doğrudan değerlendirmeler yapıyor. MYK ile temsilci yönetici arkadaşlarımız bu kez de Perşembe günü sabah buluştular ve sendikanın sorunlarını birlikte ele alma fırsatı buldular.

2011 Güz dönemi için yeni tanışma tekniklerinin uygulandığı, eğitim müfredatında değişiklikler yaptığımız bu seminerlerde, yeni dönemin ihtiyacı olan daha yoğun mücadele günlerine hazırlıkların tamamlandığını umut ediyoruz.

Teorik eğitimin pratik gündemlerle yoğrulduğu bu seferki Temsilci/Yönetici seminerine çeşitli şubelerden toplam 29 üyemiz katıldı. Bir üyemizin katıldığı işyerinde henüz toplu sözleşme imzalanmadığı için, arkadaşımız bireysel bir özveri göstererek seminere katılmayı başardı.

Katılımcılara günlük 7 saati bulan derslerde gösterdikleri azim ve kararlılık için verilen Sertifikalar, son gün Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen ve bir başka amaçla sendikamızda bulunan İCEM Kimya Sorumlusu Kemal Özkan tarafından dağıtıldı. Sertifika dağıtım töreninden önce Öztaşkın, Sözen ve Özkan temsilci ve yönetici arkadaşlarımıza yeni dönemin zorlukları ve imkanları üzerine kısa bir söyleşi de gerçekleştirdiler.

Aşağıda katılımcıların isim ve şube görevlerinin bulunduğu liste yer almaktadır. Katılımcılar fotoğraflara ise Fotoğraf Galerisi'nden ulaşabilirler.