• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Termik santral istemiyoruz

Bakırçay Çevre Platformu (BAÇEP) ve Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyeleri, Petrol-İş Sendikası, Menemen Belediyesi, İzmir Barosu, 86 belediyenin üye olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Foça Belediyesi, İzmir Çağdaş Hukukçular Birliği, Menemen Ticaret Odası, Ziraat Odası, Menemen Sulama Birlikleri, Aliağa, Foça ve Menemen Belediye Başkanları ile bazı vatandaşlar da iptal ve yürütmeyi durdurmak için İzmir İdare Mahkemesine iletilmek üzere Aliağa Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçelerini verdi. Dilekçeler verildikten sonra hükümet binası önünde ortak basın açıklaması yapıldı.

18.08.2010

Petrol-İş Aliağa Şubesi ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, Aliağa’da daha önce ENKA tarafından kurulması planlanan Termik Santralin yapımına karşı çıkarak imza kampanyası başlatmıştık. Toplanan imzaları gönderdik. Başta Bakırçay Çevre Platformu (BAÇEP) ve Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyeleri, Petrol-İş Sendikası, Menemen Belediyesi, İzmir Barosu, 86 belediyenin üye olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Foça Belediyesi, İzmir Çağdaş Hukukçular Birliği, Menemen Ticaret Odası, Ziraat Odası, Menemen Sulama Birlikleri, Aliağa, Foça ve Menemen Belediye Başkanları ile bazı vatandaşlar da iptal ve yürütmeyi durdurmak için İzmir İdare Mahkemesine iletilmek üzere Aliağa Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçelerini verdi. Dilekçeler verildikten sonra hükümet binası önünde ortak basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını yapan Avukat Hasan Namak; “Aliağa’da kurulu mevcut sanayi yatırımlarıyla olağanüstü bir çevre kirliliğiyle karşı karşıyayız. Aliağa’daki sanayi kuruluşlarının bulunduğu bölgeden özellikle geceleri geçerken, atmosfere salınan gazlardan dolayı çıplak halde bile, ölçüm aletlerine gerek kalmasızın burnumuzla bile duyduğumuz çevre kirlilikleri yaşanmaktadır. Deniz kirliliği ve diğer kirlilikler üst üste binmiş durumdadır. Tüm bunların üstünde Aliağa’da dört beş tane ithal kömüre dayalı termik santral planlanmaktadır. Eger bu yatırımlar iptal edilmez de yapılırsa Aliağa yaşam bakımından hem insan hem doğal anlamıyla gözden çıkarılmış, yok edilmiş bir bölge haline gelecektir”  dedi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi olarak eğer bu ülkede bilim ve mahkemeler gerçek anlamıyla çalışırsa bu termik santrallerin yapılma şansının olmadığını düşünüyoruz. Geleceğimiz için bu mücadele de herkesin katkı sunmasını bekliyoruz.

DOĞA VARSA BİZ VARIZ

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi