TERMİK SANTRALE HAYIR!

29.06.2008

TERMİK SANTRALE HAYIR!Bölgemizde, Horozgediği Köyü yakınlarında yapılmak istenen, kömüre dayalı termik santrale karşı eylemlerimiz devam ediyor.Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak, 27-28 Haziran tarihlerinde Aliağa'da stand kurarak yapılmak istenen termik santrale karşı imza kampanyası başlatıldı. İki gün süren imza kampanyasına binlerce vatandaşımız destek verdi. 29 Haziran Pazar günü Gencelli sahilinde yapılan miting ile kamuoyuna konunun önemi bir kez daha hatırlatılmıştır.Termik santralin kurulması planlanan Gencelli Sahilinde yapılan mitinge, çevre belediyeler ile birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri katıldı. Katılımcıların ortak görüşleri, Kapitalizmin kar hırsına toprağımız, suyumuz, sağlığımız feda edilmek istenmektedir. Var olan ağır sanayi kuruluşları ile yeterince kirlenen bölge, termik santralin kurulması halinde yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacaktır. Burada bir termik santralin kurulması, bölgenin tamamen feda edilmesi olacaktır ve çocuklarımıza miras olarak, mavi deniz, yeşil doğa yerine, baca gazlarıyla kirlenmiş bir gökyüzü, atıkları ile yaşanmaz olan bir çevre bırakmak zorunda kalacağız dendi. Katılımcılar 19 yıl önce bu santral nasıl engellendiyse bugün de engelliye-biliriz diyerek toplantı bitirildi.