TERÖRE LANET VE ŞEHİTLERE SAYGI MİTİNGİ

24.10.2007

TERÖRE LANET VE ŞEHİTLERE SAYGI MİTİNGİ

Bandırma’da düzenlenen ve sendikamız Petrol-İş'inde yoğun katılımıyla ‘Teröre Lanet ve Şehitlere Saygı Mitingi’nde, sağanak yağmura rağmen meydanı dolduran binlerce kişi terörü lanetledi.

Bandırma Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen mitingin öncesinde ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar saat 12.00'de İDO iskelesi önünde toplandı. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar atarak yüründü. Mitinge kamu kurumlarındaki memurlar, çok sayıda ev kadını ve öğrencinin de katıldığı görüldü. Bandırma Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Meydanı dolduran vatandaşlar şehitler için saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Hakkari’nin Dağlıca Bölgesi’nde terör saldırısında şehit düşen 12 askerimizin isimleri kürsüden tek tek okunurken, meydanı dolduran on binlerce kişi her askerin ismi söylendiğinde ‘Burada’ diye bağırdı. Mitingde Kahrolsun PKK, Hepimiz Mehmetçik,Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez gibi sloganlar atıldı.

Meydanı dolduran on binler çalınan 10. Yıl Marşı ve Mehter Marşı’na hep birlikte eşlik ettiler. Miting sırasında duygusal anlar da yaşandı. 2 saate yakın süren mitingin sonunda Bandırma Müftüsü Halil Uzun da şehitler için dua ettirdi. Miting belirlenen saatte olaysız şekilde sona erdi

Saygılarımızla,

Bandırma Petrol-İş Sendikası