Terörü lanetle kınıyoruz...

23.10.2007

BASIN BİLDİRİSİ23.10.200721 Ekim 2007 tarihinde Hakkari Dağlıca'da teröristler tarafından menfur saldırıya uğrayan ve bu saldırı neticesinde 12 askerin şehit ve 16 askerin yaralanması yanı sıra, düğün konvoyunun da mayına çapması sonucu meydana gelen olaylarda ölen şehitlerimizi Rahmet ve şükranla anıyor yakınlarına ve tüm Türk Ulusuna baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi sunarken acil şifalar diliyoruz. Bu ülkeyi yıllardır bölmeye çalışan, varlığından rahatsız olan başta ABD, AB ve diğer Emperyalist ülkeler ülkemiz üzerinde oynamak istedikleri oyunlardan tarihin hiçbir döneminde vazgeçmemişlerdir. Bunu zamanla siyasal olsun, zamanla mezhepsel ve zamanla ırksal olsun bölmeye çalıştılar, amaçlarına ulaşmayınca 25 yıla yakındır terör belasını ülkemizin başına bela edenler, şunu unutmasınlar, bu ülke insanı çalışanları, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve tüm kurul ve kuruluşlar buna izin vermeyecektir.Bu konuda halkımızın, devletimizin ve ordumuzun terörü yok etmek için, nereden gelirse gelsin terörün karşısında verilecek her türlü mücadelelerinin yanındayız. Teröre karşı verilecek en büyük mesaj tahriklere ve provokasyonlara kapılmadan ulusal çıkarlarımız için birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermektir. Bunu bu millet Kurtuluş Savaşında gösterdi. Bu olaylarda da gösterecektir.Yeter ki ülkeyi yönetenler kararlı, inançlı ve bilinçli karşı duruşlarını göstersinler. Artık milletin sabrı kalmadı, bunu yöneticilerimiz görmeliler. Yarın daha geç kalmadan, eyvah demeden bu sorunun bitmesini istiyoruz.Ülkemizin toplumsal barışa, istikrara ve huzura ihtiyacı var. Tüm sorunların demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çözülmesini istiyoruz.Bu amaçla tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken en kısa zamanda ülkemizin yararına olacak şekilde sorunun çözümlenmesini ve terörün bitmesini istiyoruz.SaygılarımızlaPetrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Yönetim Kurulu AdınaBaşkanSüleyman Akyüz