Toros Tarım'da grev

Örgütlü bulunduğumuz Toros Tarım Ticaret ve Sanayi A.Ş işyerinde 07 Nisan 2009 tarihinde saat 10.00' da greve çıktık.

07.04.2009

Adana Şube Başkanımız Ahmet Kabaca: Toros Tarım işçisi haksızlığa başkaldırdı, grevimiz hayırlı olsun!”

Grevi başlatırken bir konuşma yapan Şube Başkanımız Ahmet Kabaca şunları söyledi: “Örgütlü olduğumuz bu işyerinde 12. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 15 Aralık 2008 tarihinde başlamış olup, geçen dört aylık süre içerisinde herhangi bir anlaşma sağlanamamasından dolayı bugün bu işyerinde greve çıkıyoruz Bu grev burada çalışan bizlere, sendikamız Petrol-İş 'e ve işçi sınıfına hayırlı olsun. Değerli arkadaşlar geçen dört aylık müzakere sürecine şöyle bir baktığımızda biz sendika olarak bu sözleşmeyi masa başında bitirmek için her türlü fedakarlığı ve gayreti gösterdik. Ancak maalesef işveren adeta anlaşmamak için elinden geleni yaptı. Görüşmeler sırasında 77 maddelik taslağımızdan 1 madde dahi geçemedik. Bu da işverenin niyetini göstermektedir. Yasa gereği yazılması gereken maddelerde dahi anlaşmamaktadır. Bizi örgütsüz çalıştırmayı düşünmektedirler, sendikasız çalıştırmaya yönelik taleplerde bulunmaktadırlar. Kapsam dışına enflasyon düzeyinde zam yaparken bize, 'kriz var, iki yıl sıfır zamla çalışın' demektedirler. Biz sadaka istemiyoruz, çalışıyoruz, alınterimizin karşılığını istiyoruz. Kriz ancak bize mi var? Krizi bahane ederek her olumsuz şeyin faturasını bize kesmek istiyorlar. Bu asla kabul edilemez. Değerli arkadaşlar, Toros Tarım işyeri Tekfen Grubu'nun amiral gemisiydi. Bu işyerinde biz ürettik, Tekfen, şirketlerine şirket kattı. Kaç tane işyerini buranın sayesinde aldı. Bizi hiç kimse yok sayamaz, saymaya kalkarsa gereken cevabı alır. Bu işçi greve çıkamaz mı sanıyorlardı. İşte buradayız, grevi başlatıyoruz. Toros Tarım işçisi bugün burada işverenin bu davranışına ve haksızlığa başkaldırmıştır. Petrol-İş Sendikası grev yapmaz mı sanıyorlardı, bizler aslanlar gibi grev yaparız, yapmışızdır da. Bir gün de yaparız bir ay da yaparız, yıllarca da yaparız, yapmışızdır da. Değerli arkadaşlar, grev bizim yasal hakkımız, bugün bu hakkımızı kullanıyoruz. Grevimizi yasalar çerçevesinde devam ettireceğiz, işverenin baskılarına boyun eğmeyeceğiz. Sözleşme demek yeni haklar, yeni kazanımlar elde etmek demektir. Bunu da elde edene kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Tekrar grevimizin bizlere ve tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”