• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman'da özelleştirmeye karşı kitlesel eylem:

TPAO'ya sahip çıkıp, Soma'daki cinayeti kınıyoruz

Petrol-İş Batman Şubemiz 18 Mayıs Pazar günü TPAO'nun özelleştirilmesine karşı  geniş katımlı bir eylem düzenledi. Batman Belediyesi Eşbaşkanları, HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve sivil topum örgütlerinin katıldığı eylem, Soma'da iş cinayeti sonucunda hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşuyla başladı.

20.05.2014

Turgut Özal Bulvarı'ndan Atatürk Parkı'na yapılan yürüyüşten sonra  sendikamız adına açıklama yapan Batman Şube Başkanımız Mustafa Mesut Tekik, özelleştirmelerin ve taşeronlaştırmanın facialarla ve toplu iş cinayetleriyle ülke gündemini sarstığı, tüm bu saldırılara karşı birlik, dayanışma ve hak mücadelesi adına örgütlenme ve eylemler yapma ihtiyacının gün gibi ortada olduğunu ifade etti.

Modern köleye dönüştürüldük

En düşük maliyetle en yüksek karın hedeflendiği günümüzde, ağır ve telikeli işkolları başta olmak üzere güvencesiz, örgütsüz, taşeron çalışmanın dayatılarak emekçilerin modern kölelere dönüştürüldüğüne dikkat çeken Tekik, sözlerine şöyle devam etti: “O halde zaman; birlik, mücadele ve eylem zamanıdır! O halde dönem, sokağı, meydanı, fabrikayı ve maden ocağını direniş yerlerine çevirme dönemidir!”

Ürettiğimizden pay istiyoruz

Tekik, Enerji Bakanlığı ve TPAO Genel Müdürlüğü'nün koordineli olarak yürüttüğü, şirketi küçültme, bazı ünitelerini özelleştirme ve servis şirketlerine devretme gibi projelerin Batman ekonomisi ve TPAO'yu tamamen bitirmeye yönelik olduğunu ifade etti ve ekledi: “Biz de buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz; Ey Enerji Bakanlığı ve ey Hükümet yetkilileri; Batman sahipsiz değildir! Batman işçisi ve halkı, petrolünü ve bunun gelirini istiyor! Bizler, ürettiğimiz ve tüm ülke insanının hizmetine sunduğumuz petrolümüzün bir bölümünü kentimize, yerel yönetimimize ve işsizlerimize istiyoruz!”. 

Sorumlu bakanlar istifa etsin

Tekik, son yıllarda yaşanan tüm iş katliamlarında devletin ağır ve tehlikeli işkolları başta olmak üzere, tüm sektörlerde taşeron sistemini kaldırması gerekliliğinin çok açık bir biçimde ortaya çıktığını vurguladı. Tekik konuşmasını “Biz emek örgütleri, ilgili tüm bakanları siyasetin fıtratında olması gerektiğine inandığımız istifaya davet ederken, sendikalar ve işçi sınıfı olarak da özeleştirimizi eylem koyarak, meydanlara inerek vermek durumundayız” sözleriyle sonlandırdı.

Kaynak: Batman Şubesi