• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TPIC işçileri eylemde

31.12.2014

TPAO'nun, bölgede sondaj alanlarında hizmet alımını sonlandıracağını açıklamasının ardından, TPIC'in Batman'daki sondaj sahasında çalışan işçiler eyleme başladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), TPIC'den (Turkish Petroleum International Company) bölgedeki sondaj alanlarında hizmet alımını sonlandıracağını açıklamasının ardından, Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu TPIC'in Batman'daki sondaj sahasında çalışan işçiler, kuleleri sökmek için gelen TIR'ları, kulelerden çıkmayarak geri gönderdi. Batman'da işçiler eylemlerini bugün de sürdürdüğü öğrenilirken, Adıyaman bölgesindeki sondaj sahalarında çalışanlar işçilerin de eyleme başladığı belirtildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Petrol-İş Sendikası, işçilere, 31 Aralık tarihinden sonra bölgeden ayrılmaları gerektiğini bildiren imzasız metin gönderildiğini, TPAO tarafından alınan ve TPIC'in uygulanmaya başladığı kararın kabul edilmez olduğunu duyurdu.

Açıklamada, TPIC'de çalışan işçilerin ve ailelerinin kış günü mağdur edilmesinin hiçbir vicdanla açıklanamayacağı belirtilerek, "TPAO ve TPIC'in almış oldukları bu karardan bir an önce vazgeçmesini, talep ediyoruz. Üyelerimizin mağduriyetlerinin sona erdirilmesi için Petrol-İş Sendikası olarak mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Kaynak: Evrensel