• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TPIC işçileri kuleleri vermiyor

31.12.2014

TPAO, artık Doğu ve Güneydoğu’daki sondaj alanlarında TPIC’den hizmet almayacağını duyurdu. Kışın ortasında işten atılan Petrol-İş üyesi yüzlerce işçi kuleleri kapattı

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TPIC’in Batman’daki sondaj sahasında önceki gün, sondaj kulelerini sökmek için gelen tırlar, işçiler tarafından geri gönderildi. İşçiler dün de üretim alanlarını terk etmeyerek eylemlerini sürdürürken, Adıyaman’daki sondaj sahalarında çalışanlar da eyleme başladı. Diyarbakır’da da eylem hazırlığı var.

TPAO, hizmet alımı yaptığı TPIC’den Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sondaj alanlarında 31 Aralık 2014 itibariyle artık hizmet almayacağını açıkladı. İşçilere ulaştırılan imzasız bir metinle, işçilerden 31 Aralık itibariyle otelleri boşaltmaları ve eve dönüş biletlerini almaları istendi.

600 İŞÇİ İŞTEN ATILDI

Adıyaman’da dün 120 işçi üç kulede eylem başlattı. Kulelere giriş çıkışları kapatan işçiler işten çıkarma kararını tanımadıklarını söyledi. Gazetemize konuşan Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, TPIC bünyesinde çalışan toplam 600 işçinin kışın ortasında ani bir kararla işten atılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “Petrol fiyatlarının düşmesini gerekçe gösteriyorlar, bu doğru değil. Burada tam bir işçi kıyımı yapılmak isteniyor, kabul etmiyoruz” dedi.

'KULELERİ VERMEYECEĞİZ'

Batman’da eyleme geçen işçilerden Osman Taşdemir ise şunları kaydetti: “7 yıldır burada çalışıyorum. Birdenbire işimize son verme kararı aldılar. Bu kararı tanımıyoruz, sonuna kadar direneceğiz. Bugün (dün) eylemlerimize başladık. Yarın da (bugün) ailelerimizle birlikte Valiliğe büyük bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Kulelerimizi vermeyeceğiz.”

'VİCDANLARA SIĞMAZ'

Petrol-İş’ten yapılan yazılı açıklamada da “TPAO tarafından alınan ve TPIC’in uygulamaya başladığı bu kararı kabul edilemez buluyoruz. Yıllarca TPIC’de çalışan işçilerin ve ailelerinin karda kışta bu şekilde mağdur edilmesi vicdanlara sığmaz. TPAO ve TPIC’in almış oldukları bu karardan bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz” denildi.

Kaynak: Birgün

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı