• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Trakya Şubemize Bağlı Sanofi İşyerinde Yeni Üye Eğitimi Gerçekleştirildi

12 Haziran Pazar günü yapılan eğitimde sendikal tarih, işyeri sendika temsilciğinin önemi, işverenlerin işçilere karşı genel tutumları, işçi sınıfının sendikal aidiyetinin önemi, birlik ve dayanışmanın sendikal faaliyetlere olan etkisi konuları işlendi.

13.06.2022

Trakya Şubemize bağlı Sanofi işyerinde yaklaşık 150 üyemiz 12 Haziran 2022 tarihinde yapılan yeni üye eğitimine katıldı. Uzun bir pandemi arasından sonra yeniden başlayan yüz yüze eğitimimize, Sanofi işyerinde işe yeni başlayan üyelerimiz davet edilmişti. Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan eğitime üyelerimizin katılımının çok yoğun ve beklentileri aşan bir sayıda olması, gelecek açısından umut verici oldu.

Eğitim programı Şube Başkanı Mehmet Kaya ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda’nın açış konuşmaları ile başladı. Eğitim öncesi üyelerimizden gelen çok sayıda soru Merkez Yönetim Kurulu adına Recepkethüda tarafından cevaplandı.

Kısa bir aranın ardından başlayan ikinci bölüm eğitim uzmanlarımız Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından verildi. Eğitim, “sendikal tarih, toplu iş hukuku ve bireysel iş hukuku farkı ile temsilcilik” konularının anlatımı ile başladı. Daha sonra “işverenlerin işçilere karşı genel tutumları, işçi sınıfının sendikal aidiyetinin önemi ve gerekliliği ile birlik ve dayanışmanın sendikal faaliyetlere olan etkisi” konuları işlendi.

Eğitimlerin sonunda üyelerimiz eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir sonraki yıl için de eğitim planlaması taleplerini ilettiler.

Eğitim sonunda yeniden üyelerle bir araya gelen Kaya ve Recepkethüda, Covid-19 Pandemisi sürecinde ara verilen yeni üye eğitimlerine yeniden başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Genel Merkez yöneticimiz ve uzmanlarımızın vedalarının ardından Şube yönetimi ile Sanofi temsilcilerimiz üyelerle şube ve işyeri sorunları üzerine uzun bir soru cevap bölümü yapıp yeni dönemde yapılacaklar üzerine bilgi ve fikir alışverişinde bulundular.