• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şube Genel Kurulu

Trakya Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Sendikamız Trakya Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu 12 Temmuz Pazar günü Lüleburgaz’da yapıldı. Seçim sonuçlarına göre Mehmet Kaya Şube Başkanlığına seçildi.

13.07.2020

Trakya Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu 12 Temmuz Pazar günü, Lüleburgaz, İzer Otel’de yapıldı. Daha önce yapılması planlanan Trakya Şube Genel Kurulu, pandemi koşullarının oluşmasıyla birlikte Temmuz ayında toplanması kararlaştırılmıştı.

Genel Kurul’da salgın koşulları göz önünde tutularak olası riski azaltmak adına sosyal mesafe kuralı ve kişisel koruma önlemlerine dikkat edildi.

Trakya Şube 8. Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Genel Sekreterimiz Salih Akduman yürütürken, Divan Üyelikleri ise Mersin Şube Başkanımız Erçin Çulcu, İzmir Şube Başkanımız Orhan Zengin, Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu ile İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı’dan oluştu.

Şube Genel Kurulumuz 12 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Ercan Yavuz’un selamlama konuşmasıyla başladı. Ercan Yavuz’un ardından sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz kürsüye davet edildi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Genel Kurula katılanları selamladıktan sonra emek gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasına, Adapazarı’ndaki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada hayatını kaybedenleri anarak başladı. İş cinayetlerinin, gerekli önlem ve işçi sağlığının ön planda tutulduğu bir üretim sistemi oluşturulduğu takdirde önlenebileceğini belirten Genel Başkan, özellikle örgütsüz işyerlerindeki kuralsız, güvencesiz çalışma koşullarının kazalara davetiye çıkardığının belirtti.

Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde Trakya Şube Genel Kurulunu yaptıklarını belirten Süleyman Akyüz, koranavirüs salgını ile işçilerin alınteri üzerinden dünyanın döndüğü, emeğin-emekçinin değerinin daha görünür olduğunun altını çizdi. Konuşmasının devamında kıdem tazminatı konusuna da değinen Genel Başkan, kıdem tazminatı ile ilgili Petrol-İş’in tutumunun net olduğunu, kıdem tazminatı konusunda herhangi bir geriye gidişe izin vermeyeceklerini belirtti.

Genel Başkanımız konuşmasında ayrıca 15 Temmuz darbe girişimini de lanetleyerek, darbelerin öncelikle işçi sınıfının kazanımlarını yok ettiğini belirtti.

Genel Başkanımız konuşmasının devamında Petrol-İş’in örgütsel gündemi üzerinden, Türkiye’de örgütlenme çalışması yürütmenin önündeki engeller hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunarak, örgütlenme faaliyetleri üzerine daha çok yoğunlaşılması gerektiğini ifade etti.

Petrol-İş’in bu sene 70. yılını kutlayacağını belirten Süleyman Akyüz, demokrasi ve mücadele ile örülü Petrol-İş tarihinin Türkiye işçi sınıfına umut olduğunu, bu sebeple Petrol-İş ailesinin her ferdinin bu mücadele ve bilinci geliştirmekle yükümlü olduğunun altını çizdi. Genel Başkanımız hayırlı bir seçim geçirilmesi ve adaylara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Kurul’da yapılan seçim sonuçlarına göre sendikamız Trakya Şube Başkanlığı görevine Mehmet Kaya, Başkan Yardımcılıklarına ise Ümit Çetintaş ve Hakan Örmeci(Mali) seçildi.

Yönetim Kurulu Üyelikleri Sercan Kalamaz ve Metin Arkış, Denetim Kurulu Üyelikleri Cafer Okyay, Soner Tosun, Engin Örnek, Disiplin Kurulu Üyelikleri ise İlhan Kaya, Volkan Karaağaç ve Alişah Gültekin’den oluştu.

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı