Trakya’da Coşkulu 1 Mayıs

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova  ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik'in katılımıyla Trakya Şubemiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kırklareli’nin Lüleburgaz  ilçesinde coşkuyla kutladı.

02.05.2019

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda kutladı. Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz, Şube Başkan Yardımcılarımız Ümit Ormancı, Mehmet Kaya ve Trakya Şubemize bağlı işyerlerinin ve temsilcilerinin katıldığı etkinlik Eski Hükümet Konağı'nda kortejin toplanmasıyla başladı. Ardından İstanbul Caddesi'nden coşkulu bir şekilde sloganlar eşliğinde yürüyen 10.000 kişilik kortej Kongre Meydanı'na geldi.

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova Genel Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik'in işçileri selamlamasının ardından Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz kitleye seslendi. Yavuz konuşmasında işçi sınıfının taleplerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından yerel grupların sahne aldığı konserlerde işçiler bayramlarını kutladı.

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...