• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Aliağa İşçisinden SEKA'ya Duygulu Destek Eylemi

Tüpraş Aliağa işçisinden SEKA’ya duygulu destek eylemi;25.02.2005 İşyerlerinin kapatılmasına karşı 38 gündür işyerlerine kapanan SEKA işçilerine destek vermek için TÜPRAŞ Aliağa işçisi bir saat geç işbaşı yaptı. Tüpraş kapı önünde inen işçilere hitaben duygulu bir konuşma yapan işyeri baş temsilcisi Yalçın Alkış;SEKA işçileri kahramanca direniyorlar.
25.02.2005

İşyerlerinin kapatılmasına karşı 38 gündür işyerlerine kapanan SEKA işçilerine destek vermek için TÜPRAŞ Aliağa işçisi bir saat geç işbaşı yaptı. Tüpraş kapı önünde inen işçilere hitaben duygulu bir konuşma yapan işyeri baş temsilcisi Yalçın Alkış;

SEKA işçileri kahramanca direniyorlar. Onların duygularını bizler kadar kimse anlayamaz.

Bizler de bu süreci çok sıcak yaşadık. Direndik ve şu an TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesi onların istediği gibi gitmiyor. Ama tehlike geçmiş değil. Yine gelecekler. Vazgeçmeyecekler. Artık bu belayı tek başımıza durdurmamız imkansız. SEKA’lı, TEKEL’li , PETKİM’ li, kısacası tüm işçi kardeşlerimizle birlikte mücadele etmeliyiz. Bu nedenle 26.02.2005 Cumartesi günü saat 10.00 da İZMİT SEKA’lı kardeşlerimizin yanına kucaklaşmaya gideceğiz. Hepinizin gelmesini istiyorum. Onlar ve biz bir arada iken kendimizi daha güçlü ve mutlu hissedeceğiz. Aliağa Demokrasi Meydanındaki imza standımızı da ailenizle birlikte ziyaret edin.

Ayrıca; 3.5 aydır GÜRİŞ adlı taşeron firmadan maaşlarını alamayan 800 işçinin yanındayız. İşverenleri buradan uyarıyorum. Sorun çözülmediği takdirde bu arkadaşlarımızla birlikte eylem yapacağız dedi.

Daha sonra iç kapıya doğru yürüyüşe geçen 1000 işçi "SEKA KAPATILAMAZ, HER YER SEKA-HEPİMİZ SEKA’LIYIZ, SEKA TÜPRAŞ ELELE MÜCADELEYE", sloganlarını attılar.İşçiler saat 09.00 da işbaşı yaptılar.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı