• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Aliağa Rafineri’sinde  Eylem

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından satışına onay verilen Tüpraş’ın Aliağa Rafinerisinde çalışan işçiler kararı protesto etti.
10.02.2004

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından satışına onay verilen Tüpraş’ın Aliağa Rafinerisinde çalışan işçiler kararı protesto etti.

Sabah işbaşı yapamayan işçiler, Rafineri Kapısında toplanıp, Çanakkale Yoluna doğru yürüyüşe geçtiler. Petkim kavşağında gece vardiyasından çıkan Petkim işçileri ile birleşen Tüpraş işçileri (yaklaşık 3 Bin işçi) Çanakkale yolundaki Tüpraş tabelasının altına kadar yürüdü.

Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Petrol-iş Aliağa Şubesi Başkanı İbrahim DOĞANGÜL; bundan bir yıl önce Aliağa girişine SATILIK MEMLEKET ALİAĞA tabelası çaktığımız da bu işi abarttığımız söylenmişti. Ama bugün ne kadar haklı olduğumuz görülüyor. Tüpraş gibi tesislerin satılması vatan hainliği değil de nedir? bunu gelip bize açıklasınlar. Birçok hukukçu bu yapılan özelleştirmenin tamamen şaibelerle ve usulsüzlüklerle dolu olduğunu söylüyor. Bu düpedüz bir soygundur.

Bugün saat 10:30’da Petrol-İş Sendikası Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyip, Eframov-Zorlu ortaklığının ne olduğunu ve kirli çamaşırlarını bir kez daha ortaya koyacağız. Tüpraş’ın gerçek sahibi olan halkımıza, siyasi partilere, demokratik kurumlara, derneklere, odalara, meslek kuruluşlarına tekrar sesleniyorum. Sesimize kulak versinler. Hukuki süreç ile birlikte demokratik tepkilerimiz herzaman olduğu gibi devam edecek. Leş kargaları Tüpraş’a,Petkim’e giremeyecek. Başbakan bu şarkı burada bitmez demişti. Biz de bu kavga burada bitmez diyoruz. Dedi.

Daha sonra pijamalarımı giyer KİT’leri geceleyin satarım diyen Kemal UNAKITAN’ın maketi Aliağa Rafinerisinde üretilen kurşunsuz benzin ile işçiler tarafından yuhalanarak yakıldı.

İşyerine doğru yürüyüşe geçen işçiler yol kenarındaki Bilboardlara Sendikanın afişlerini yapıştırdılar. Saat 13:00’e kadar işbaşı ve tanker dolumu yapmadılar.

Eylemde “Tüpraş’ı alan da satanda vatan haini” , “Bu ülke bu vatan satılık değil”,” Vur vur inlesin UNAKITAN dinlesin”, Susma sustukça vatan elden gidiyor”, “İMF defol bu memleket bizim”, “Hainler halka hesap verecek” sloganları atıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı