• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nde hukuksuzluk devam ediyor

Mahkeme kararlarını uygulamayan ÖİB yetkililerini ve hükümeti uyarmak üzere eylem yapan Tüpraş işçileri, şimdi de 'yeni' işveren ile uğraşıyor. 27 Mart 2006 günü yapılan tam gün iş bırakma eyleminin ardından İzmir Rafinerisine gelen Tüpraş Genel Müdürü ve beraberindeki yetkililerin, işçilerle görüşerek onlara eylemlere katılmamaları yönünde telkinlerde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine, buna engel olmak için rafineriye girmek isteyen şube başkanı İbrahim Doğangül, kapıda engelle karşılaştı.
29.03.2006

Mahkeme kararlarını uygulamayan ÖİB yetkililerini ve hükümeti uyarmak üzere eylem yapan Tüpraş işçileri, şimdi de “yeni” işveren ile uğraşıyor.27 Mart 2006 günü yapılan tam gün iş bırakma eyleminin ardından İzmir Rafinerisine gelen Tüpraş Genel Müdürü ve beraberindeki yetkililerin, işçilerle görüşerek onlara eylemlere katılmamaları yönünde telkinlerde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine, buna engel olmak için Rafineriye girmek isteyen Şube Başkanı İbrahim Doğangül, kapıda engelle karşılaştı. Giriş kapısındaki görevliler tarafından kendisine, Tüpraş Genel Müdürünün talimatı ile “yazılı başvuru yapılması, onay verilmesi halinde içeri girebileceği” söylenen Doğangül derhal noter tespiti yaptırdı.Olayın duyulması üzerine işyerinden dış kapıya kadar gelen Tüpraş işçilerine, Petkim’den gelen işçiler ile Aliağa Demokrasi Platformu’nun bileşeni örgüt temsilcileri de destek vermek üzere Rafineri kapısına geldiler. Burada bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim Doğangül, “Yavuz hırsız, ev sahibini bastırırmış diye bir atasözümüz var. Bu olay tam da böyle. Biz, mahkeme kararlarına dayanarak Koç - Shell ortaklığını Tüpraş’tan çıkarmak için uğraşırken, hukuku hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi, bir de bizi Tüpraş’a sokmamaya kalkışıyorlar. Yasa ve Sözleşme maddeleri gayet açıktır: Biz haber vermek kaydıyla işyerine gireriz. Aksi halde izin alınarak sendikacılık yapılamaz. Yapılırsa buna sendikal faaliyet denmez. Bu uygulamayı yapanlar bir kez daha hukuku çiğnemişlerdir. Bu konuda her türlü girişimi yapacağız. Şimdi bu tavırlarından vazgeçmeleri için kendilerine beş dakika süre veriyoruz, aksi halde biz içeri girmeyi biliriz”Bunun üzerine, işveren yetkilileri tarafından “bir yanlış anlaşılma olduğu, kendilerinin sendikal faaliyetleri engellemek gibi bir niyetlerinin olmadığının” belirtilmesi üzerine Şube Başkanı İbrahim Doğangül, Tüpraş işçileri ile birlikte Rafineriye girdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı