• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş çalışanlarından eylem

İzmir Aliağa Tüpraş Rafinerimizde çalışan Engin Yıldırım arkadaşımız geçen hafta içinde Hakkari’de haince saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Kocaeli Şube Başkanı, 08:00-16:00 vardiya girişinde fabrika önünde toplanan Türpaş çalışanlarına hitap etti.

04.10.2011

İzmir Aliağa Tüpraş Rafinerimizde çalışan Engin Yıldırım arkadaşımız geçen hafta içinde Hakkari’de haince saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Arkadaşımız yeni tayini çıkan öğretmen eşini görev yerine götürmüş orada PKK teröristlerinin kahpece saldırısına maruz kalmıştı.

PKK terör örgütünün bu hain saldırısını kınamak için Tüpraş çalışanları 08:00-16:00 vardiya girişinde fabrika önünde toplandı. Burada bir konuşma yapan Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman şöyle dedi:

"Maalesef ülkemizi  bölmek  isteyen birtakım emperyalist güçlerin ve onların uşaklarının bu vatan üzerinde her zaman bazı emelleri olmuştur. Ama şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki Çanakkale’de emellerine ulaşamayanlar şimdi kurdukları bu oyunda da bozguna uğrayacaklardır.

Bu vatanın, bu ülkenin tüm insanları gerektiğinde birlik ve beraberlik içinde kendi üzerinde oynanan bu oyunlara en sert cevabı verecek ve onları yok edecektir.

Bizler Tüpraş İzmit Rafinerisi ve Kocaeli Şubeye bağlı tüm çalışanlar olarak terörü bir kez daha lanetliyor, arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz."