• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş işçileri eyleme başladı

TÜPRAŞ’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamaması üzerine TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü, Kocaeli, Batman, Aliağa, Kırıkkale rafinerilerinde 18.04.2011 tarihinde 1 saat geç iş başı yapıldı.

18.04.2011

TÜPRAŞ’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamaması üzerine TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü, Kocaeli, Batman, Aliağa, Kırıkkale rafinerilerinde 18.04.2011 tarihinde 1 saat geç iş başı yapıldı.

Pazartesi günü, 08.00 - 16.00 vardiyası çalışanları vardiyayı teslim almayıp rafineri kapıları önünde toplanarak TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını protesto ettiler. Dört rafineride önünde yapılan protesto eylemlerinde rafinerilerin örgütlü olduğu Şubelerin Başkanlarının yaptığı basın açıklamalarında şu noktalara dikkat çekildi:

Anlaşma sağlanamaması kaygı verici

“3 bin 337 üyemiz adına 10 Şubat 2011 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, yapılan 6 toplantı sonunda 19 asıl, 1 geçici ve 2 ek madde olmak üzere 22 maddede anlaşma sağlanamaması üzerine 14 Nisan 2011 tarihinde uyuşmazlık zaptı tutulmuş bulunmaktadır. Tüpraş çalışanlarının geleceğini çok yakından ilgilendiren müteahhit-taşeron işçi çalıştırılması, farklı işe ilk giriş ücreti uygulaması ve şu anki vardiya sisteminin devam etmesi başta olmak üzere idari ve parasal maddeler üzerinde anlaşma sağlanamaması kaygı vericidir. Uyuşmazlık tutanağının Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne gönderilmesini izleyen süreçte resmi arabulucu çalışmasını takiben işletmenin grev yasağı kapsamında olması nedeniyle toplu iş sözleşmesinin Yüksek Hakem Kurulu'na gönderilmesi süreci başlayacaktır.”

Sözleşmenin YHK'da bitirilmesi çalışma barışını olumsuz etkiler

TÜPRAŞ Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli işçileri olarak, toplu iş sözleşmesinin Petrol-İş Sendikası'nın iradesi dışında, Yüksek Hakem Kurulu'nda bitirilmesinin çalışma barışını olumsuz etkileyeceği, sendikanın bu duruma sessiz kalmayacağı bildirilen basın açıklamalarında şu noktalar vurgulandı: “2010 yılında 741 milyon Türk Lirası net kar ettiğini açıklayan Tüpraş işvereninin, idari ve parasal, önemli pek çok maddede çözüme yönelik adım atmamasını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Tüpraş işçisi, işletmenin grev yasağında olduğuna bakmaksızın, sözleşmenin taraflarca sözleşme masasında bitirilmesi hususunda gerekli çaba ve kararlılığı gösterecektir.” Tüpraş Genel Müdürlüğü ve Kocaeli rafinerisinde de yapılan basın açıklamasında Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar devam eden TİS süreci ile ilgili Tüpraş çalışanlarına bilgilendirmede bulundu. Protesto eyleminden sonra Tüpraş işçileri saat 09: 00'da toplu halde kart basarak vardiyaları teslim aldılar.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı