• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş Rafinerisinde Tam Gün Olarak Devam Ediyor

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerinde eylemlerimize destek ziyaretinde bulundular.

14.09.2018

Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerinde 12 Eylül Pazartesi'den bu yana sürdürdükleri eylemler Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik'inde katılımıyla 14 Eylül Cuma günü tam gün olarak devam ediyor.

Tüpraş işvereninin almış olduğu bu karardan bir an önce dönmesini dile getiren Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay;
 
"Mücadelemiz alınan bu karardan dönmedikleri süre devam edecektir.Uzun zamandır bizlere dayattıkları vardiya sistemindeki değişikliğe toplu sözleşme masasında ne cevap verdiysek hala sözümüzün arkasındayız.Tavrımız gayet nettir" dedi.
 
Diğer bölgelerde bulunan Tüpraş Rafinerilerinde de desteklerin geldiğinden bahseden Ahmet Oktay " Bugün Aliağa da bunu uygulayalım yarın diğer Rafinerilerde de bunu yayarız düşüncesinde olan işveren şunu çok iyi bilsin ki vardiya sistemimiz olmazsa olmazımızdır.Diğer Rafinerilerdede iş bırakmalar,açıklamalar başladı.Birçok sivil toplum örgütü,sendikalar,milletvekilleri bizlere desteklerini açıkladılar." dedi.
 
Çözüme yönelik adım atılmadığı sürece eylemlerimizin süreceğini dile getiren Ahmet Oktay mücadelemizin boyutu dahada ilerleyecektir.Bu çok iyi bilinsin diyerek sloganlar eşliğinde sözlerini tamamladı.