• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜPRAŞ SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME

Merkez Yönetim Kurulumuz, Tüpraş işvereni ile bugün gerçekleşen görüşmeye ilişkin bir bilgilendirme yazısı yayımladı.

30.05.2019

 Değerli üyelerimiz,

TÜPRAŞ’ta 2019-2020 dönemini kapsayan toplu iş sözleşme süreci boyunca sendikamız Petrol-İş, rafinerilerde örgütlü şubeleri ve genel merkeziyle yek vücut olmuş, kazanımlarını korumak adına  birlik ve beraberlik içerisinde bir müzakere ve mücadele süreci örmüştür. TÜPRAŞ işçisi, ülkemizin dört bir yanında alınteri döken on binlerce Petrol-İş üyesinin destek ve dayanışmasını arkasında hissetmektedir.

Bu birlik ve beraberlikten aldığımız güçle, sendikamızın TÜPRAŞ toplu sözleşme görüşmelerinde işveren tarafından gündeme getirilen 3 yıllık sözleşme süresi, vardiya sisteminde değişiklik ve mazeret izinleri konusunda görüşü ve duruşu son derece nettir.

Sendikamız, sürecin başından bu yana müzakerede ısrarcı olmuş ve sözleşmenin tarafların iradesi ile masada çözülmesi gerektiği görüşünü ortaya koymuştur.

Bu doğrultuda, TÜPRAŞ’ta sürecin Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) intikal etmesinden sonra, 30 Mayıs 2019 tarihinde tarafların ortak yaklaşımıyla Petrol-İş Genel Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, sendikamızın üç konu ile ilgili görüşleri bir kez daha vurgulanmış ve sözleşmede bu konularla ilgili maddelerin dışındaki hususlarda karşılıklı teklifler sunulmuştur.

Toplantıda, TÜPRAŞ sözleşmesinin YHK tarafından bağıtlanması durumunda işyerinde iş barışının ortadan kalkma riskinin doğacağının altı çizilmiştir. Petrol-İş olarak, TÜPRAŞ’ta iş barışının bozulmasını asla istemiyor ve 40 yıldır oluşmuş sözleşme-müzakere geleneklerimize uygun olarak anlaşmaya varılmasını istiyoruz.

Toplu iş sözleşme görüşmeleri, 11 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek toplantıyla sürdürülecektir.

Saygılarımızla,

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu